Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Ярмолинеччині попрощалися із загиблим воїном-нацгвардійцем Романом Квасницею

Дата: 16.03.2023 11:36
Кількість переглядів: 235

Скорботний день для громади.

15 березня 2023 р. у центрі Ярмолинець з молитвою на вустах і військовими почестями провели в останню путь нашого земляка 20-річного нацгвардійця Романа Квасницю.

Роман народився 3 грудня 2002 року в с. Буйволівцях Ярмолинецької територіальної громади. Тут пішов до місцевої школи, згодом продовжив шкільне навчання у сусідніх Жилинцях. У подальшому вступив у Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти, де здобув професію зварювальника. Працював на будівництвах.

Коли Романові було 19 років, був призваний на строкову службу, проходив її у лавах Національної гвардії. Велика війна увірвалася в життя юнака з першого її дня. 24 лютого 2022 року російські ракети серед інших цілей атакували також військовий об’єкт у селі Калинівці на Вінниччині. Саме у Калинівці базувалася бригада, у якій служив Роман.

Від початку повномасштабного російського вторгнення підрозділи бригади було залучено до оборони Києва і його передмість. Чергування на блокпостах, охорона стратегічних об’єктів та інші завдання. Молодого нацгварційця Романа Квасницю було нагороджено, зокрема, Подякою міської влади звільненої від російських окупантів Бучі.

У грудні 2022 року Роман Квасниця підписав контракт на проходження військової служби у Національній гвардії. Обіймав посаду кулеметника. Рідні, друзі, односельчани постійно підтримували захисника – допомагали зі спорядженням, збирали кошти на тепловізор для українських бійців й інші потреби.

Однією з ключових битв повномасштабної війни з росією є Бахмутське протистояння. Оборонна операція на цьому напрямку має надважливе стратегічне значення для стримування ворога. Бахмут і прилеглі ділянки – зона інтенсивних бойових дій. 1 березня звідти, із Бахмутського напрямку, надійшло трагічне повідомлення про загибель Романа Квасниці внаслідок танкового обстрілу.

Надійний, зібраний, відповідальний, таким він був для товаришів на фронті. А для земляків Роман був привітним юнаком, світлою людиною з великим серцем. Допомагав в усьому батькам, мріяв із коханою дівчиною створити сім’ю. Але склалося так, що у свої юні роки він приєднався до небесного воїнства. Вічна і світла пам'ять Герою. Хай Господь упокоїть душу воїна Романа у Царстві Своєму.

У спочилого воїна залишилися мати, батько, брат. Співчуття рідним і близьким. Низький уклін за гідного сина української землі.

Місцем останнього спочинку Героя стало кладовище у його рідному селі Буйволівцях

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень