Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДПС у Хмельницькій області інформує

Дата: 08.02.2021 11:08
Кількість переглядів: 458

Робочі зустрічі: у Ярмолинцях роз’яснили податкові новації та особливості роботи з програмним РРО

У ракурсі переваг використання платниками податків програмних РРО та електронних сервісів ДПС, зокрема подання платниками податків звітності в електронному вигляді, у Ярмолинецькій ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області відбулась зустріч начальника ДПІ Світлани Павлюковської з представниками бізнесу.

Посадовець наголосила, що до 01 січня 2022 року відтерміновано обов'язкове застосування РРО (програмних РРО) для фізичних осіб – підприємців (ФОП), які є платниками єдиного податку першої – четвертої груп та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує граничного обсягу доходу, встановленого для платників єдиного податку у розмірі, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, крім тих, які провадять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування. Новації у сфері застосування РРО спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів.

   

Також було наголошено, що перевагами подання платниками податків звітності в електронному вигляді є економія часу на її подання, постійна актуалізація (оновлення) програмного забезпечення відповідно до останніх змін у податковому законодавстві, захищення від несанкціонованих переглядів та втручань, арифметичний контроль за показниками податкової звітності, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

У ході діалогу обговорено новації податкового законодавства, формат списання, відтермінування та прощення податкового боргу та податкові канікули для ФОП першої групи, передбачений Законом 1072. Також, проінформовано присутніх про те, що триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році.

 

«Комфортні умови ведення бізнесу, прозора робота податкової служби це – першочергові кроки на шляху сервісної підтримки бізнесу та платників податків. А відкритий формат спілкування спонукає до розуміння  актуальних питань і сприяє поступальному економічному розвитку», - підкреслила Світлана Павлюковська.

Схожі питання обговорила керівник ДПІ на зустрічі з головою Ярмолинецької селищної територіальної громади Андрієм Шутяком, який приступив з січня 2020 року до виконання своїх обов'язків.

До речі, листівками за тематикою застосування РРОПРРО підприємці, присутні на зустрічі з податківцями роздали своїм колегам на робочих місцях.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень