Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

14 березня – День українського добровольця

Дата: 14.03.2021 10:50
Кількість переглядів: 801

     З 2016 року 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Свято покликане вшанувати захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

     З початком російської агресії проти України тисячі відданих українських синів і дочок шукали можливості йти добровольцями на фронт. Всі вони стали солдатами, оскільки того вимагав борг – боронити рідну землю від ворога. В ряди української армії добровольцями пішли і зовсім юні хлопці, і зрілі чоловіки, і ті, хто ніколи не тримав в руках автомат. Хтось в мирному житті був лікарем, дехто менеджером, кухарем, програмістом або ж студентом, котрий зовсім нещодавно покинув навчання. Тисячі звичайних українських громадян, залишивши власні справи та відхрестившись від особистого життя  спочатку пішли на Майдан, висловлюючи протест проти антидержавної політики тодішнього вищого керівництва країни, а потім зі зброєю в руках першими протистояли озброєній до зубів російській армії.

 

     14 березня 2014 року на навчальну базу в Нові Петрівці прибув перший батальйон, сформований саме з добровольців. Ними були ті, хто пройшов Майдан, перетворившись у кістяк його Самооборони. Відверто, на той час не було в Україні боєздатної армії, готової захисти її незалежність. Цією армією стали добробати. Вони першими стали на захист держави – тоді, коли слова «душу й тіло ми положим за нашу свободу» стали не просто рядками Гімну, але й закликом до дії.

 

       Наші земляки були активними учасниками Майдану, а потім поповнили лави добровольчих батальйонів  та  стали на захист нашої  рідної землі: Віктор Боднар, Федір Пронак, Олександр Ковалевський та багато інших. Це люди, які свідомо, за покликом серця, стали на захист Батьківщини. Своїми героїчними вчинками та самовідданою службою вони довели, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Україну та її народ віддати найдорожче – своє життя.

 

     З Днем українського добровольця! Слава патріотам України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень