Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася робоча зустріч Ярмолинецького селищного голови Андрія Шутяка з начальником Ярмолинецького районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області Андрієм Навроцьким

Дата: 24.03.2021 17:00
Кількість переглядів: 516

     05.02.2015 року ухвалено Закон України № 160-VIII ''Про пробацію ''. Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

Фото без опису

     Одним із видів пробації Законом передбачено ''Пенітенціарну пробацію''. Пенітенціарна пробація – це підготовка осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення з метою трудового і побутового влаштування таких осіб після звільнення за обраним ними місцем проживання. Відповідно до Закону, органи пробації спільно з державними органами та органами місцевого самоврядування сприяють засудженим, які готуються до звільнення, у:

- визначенні місця проживання після звільнення;

- влаштуванні до спеціалізованих установ для звільнених;

- госпіталізації до закладів охорони здоров'я осіб, які потребують стаціонарної медичної допомоги;

- працевлаштуванні працездатних осіб.

 

     З метою налагодження співпраці за напрямком впровадження пенітенціарної пробації під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження або позбавлення волі на певний строк,  24 березня 2021 року було проведено робочу зустріч між начальником Ярмолинецького районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області Андрієм Навроцьким та Ярмолинецьким селищним головою Андрієм Шутяком.

     У ході зустрічі були обговорені основні питання, що виникають під час підготовки суб’єктів пробації, які проживали на території громади до засудження. Також були намічені шляхи налагодження співпраці у даному напрямку. За результатами зустрічі підписано протокол, у якому зафіксовані основні напрямки спільної роботи органу пробації та селищної ради з метою забезпечення безпеки суспільства та ресоціалізації осіб, звільнених з виправних установ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень