Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Лілія Мазур: «Урок образотворчого мистецтва – це урок, результатом якого повинна бути не оцінка, а внутрішній стан задоволення».

Дата: 27.04.2021 15:46
Кількість переглядів: 829

     Ось уже пішов останній тиждень перед найбільшим християнським святом Світлим Христовим Воскресінням. В усіх містах і селах нашої країни йдуть активні приготування до цього великого свята. Заплановано прикрасити і центральну площу містечка Ярмолинці. У створенні великодніх інсталяцій, які ми зможемо побачити на площі, поруч з іншими майстрами бере участь учителька образотворчого мистецтва й талановита майстриня народної творчості Лілія Мазур. І сьогодні вона у нас «під прицілом».

 

 

     Лілія Анатоліївна народилася 1 березня 1980 року в Ярмолинцях.  Навчалася в загальноосвітній школі № 1, після закінчення вступила до Кам’янець-Подільського педагогічного університету на спеціальність «Вчитель початкових класів та образотворчого мистецтва».

     Трудова діяльність Лілії Мазур розпочалася з Будинку творчості, де вона була керівником гуртка «Юні дизайнери». З 11 вересня 2002 року почала працювати педагогом-організатором в ЗОШ № 1.  Будучи методистом в Ярмолинецькому Будинку творчості та керівником гуртка «Рівне – рівному. Молодь за здорове життя», неодноразово з учнями займала призові місця на обласному рівні. Завжди енергійна, діяльна, закохана у свою роботу, наполегливо досягала мети. Робила вагомий внесок у розвиток образотворчого та декоративно-вжиткового мистецтва Ярмолинецького району.

 

 

     Лілія Анатоліївна людина творча, і її чоловік Олег Гуменюк з тієї ж сфери. Свого часу з них вийшов сімейний тандем, і як творча родина вони неодноразово виступали на районних заходах, були незмінними ведучими. Олег Олександрович виступав як співак на святах, співав у тандемі з іншими людьми зі сфери культури. У них талановита донька Анастасія, яка під керівництвом матері займається декоративно-прикладним мистецтвом. А ще пані Лілія хороша господиня, створює домашній затишок.

     Повернувшись з декрету, продовжила навчати учнів любові до прекрасного. Лілія Мазур знавець своєї справи та бере активну участь в громадському житті селища. До роботи ставиться добросовісно, усі свої знання та вміння віддає справі розвитку художнього мистецтва, оформляє  школу, класи, створює писанки та різноманітні інсталяції. Підтримує талановиту молодь, бере з ними участь в конкурсах, фотоконкурсах в області та за її межами. За свій талант, професіоналізм, працьовитість Лілія Анатоліївна неодноразово була нагороджена грамотами, дипломами.

     Вона постійно у пошуку чогось нового, цікавого для себе і для дітей. Вчителька впевнена, що мистецтво непомітно для нас має властивість навчати радості, любові й вмінню помічати прекрасне навколо. Основне призначення  його в тому, щоб викликати в дітей захоплення, піднесений настрій, бажання творити.

 

 

     У бесіді Лілія Анатоліївна зазначила: «Урок образотворчого мистецтва – це урок, результатом якого повинна бути не оцінка, а внутрішній стан задоволення самим собою, результатами своєї роботи і появою щоразу  нового  стимулу до творчості. Усі діти талановиті, лише потрібно розкрити їхні здібності. Прагну донести учням, що знання з образотворчого мистецтва, набуті в школі, потрібні не тільки для митця, але й кожній сучасній людині. Вони збагачують особисту естетичну культуру, підвищують рівень інтелекту, розвивають гармонійне відчуття світу, який наповнюють прекрасні творіння природи і визначні твори людини».

     Щоб побачити роботи Лілії Мазур та інших наших майстрів, з настанням великодніх свят навідайтеся на центральну площу Ярмолинець. Вони творять, аби подарувати нам святковий настрій!

 

Підготувала Ольга Басун


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень