Ярмолинецька селищна рада
Хмельницька область Хмельницький район

ОГОЛОШЕННЯ ПРО НАМІР ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ТАРИФІВ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ

Дата: 07.05.2021 08:53
Кількість переглядів: 944

Фото без опису

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 комунальне підприємство «Комунальник-2011» доводить до відома споживачів, що має намір здійснити зміну тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Комунальне підприємство «Комунальник-2011» повідомляє, що діючі тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення були встановлені рішенням виконавчого комітету Ярмолинецької селищної ради від 15.06.2017 р. №  2 лише для інших споживачів, дане рішення набрало чинності з 15 березня 2020 року у розмірі:

тарифи на послуги з водопостачання за 1 м³:

  • для населення – 10,18 грн. (з врахуванням  ПДВ та рентабельності 0 %);
  • бюджетних установ – 11,71 грн. (з врахуванням  ПДВ та рентабельності  15%);
  • інших установ – 14,27 грн. (з врахуванням  ПДВ та рентабельності 40 %);
  • водовідведення за 1 м³:
  • для населення – 13,30 грн. (з врахуванням  ПДВ та рентабельності 0 %);
  • бюджетних установ – 15,30 грн. (з врахуванням  ПДВ та рентабельності 15 %);
  • інших установ – 18,50 грн. (з врахуванням  ПДВ та рентабельності 40 %);

За цей період вартість даних послуг значно зросла з незалежних причин господарської діяльності, а тому діючі тарифи на  централізоване водопостачання та централізоване водовідведення не покривають витрат, пов’язаних з виробництвом послуг, що призвело до збитковості підприємства.

 З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення до економічно обґрунтованого рівня.  

Фінансовий стан є найважливішою характеристикою надійності, стійкості й ділової активності підприємства. Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до Постанови КМ України від 01.06.2011 р. № 869 « Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в редакції Постанови КМУ від 3 квітня 2019 року № 291. які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг.

Основними чинниками, що вплинули на ріст собівартості централізованого водопостачання та централізованого водовідведення є постійне зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних ресурсів , податків  та зборів.

Згідно поданих розрахунків тариф  на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів КП «Комунальник-2011» становитиме

  • централізоване водопостачання  у розмірі 16,60 грн. за 1 куб. м.;
  • централізоване водовідведення  у розмірі 26,13 грн. за 1 куб. м.

Таким чином приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та безперебійного забезпечення споживачів питною водою.

Зауваження  та пропозиції приймаються у письмовій формі  протягом 30 днів з 14 травня 2021 р. по 14 червня 2021 р до 17 годин., за адресою КП «Комунальник-2011» вул. Центральна 14, смт. Ярмолинці.

Громадські слухання відбудуться 15 червня 2021 року о 10 годині в залі засідань адмінприміщення  КП «Комунальник-2011» за адресою: смт Ярмолинці, вул.. Центральна 14;


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь