Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Громадське обговорення проєктів гербів та прапорів населених пунктів Ярмолинецької громади

Дата: 10.06.2021 13:30
Кількість переглядів: 1143

За висновком робочої геральдичної групи на громадське обговорення винесені проєкти гербів та прапорів населених пунктів Ярмолинецької селищної територіальної громади.

Пропонуємо жителям громади взяти активну участь в обговоренні геральдичних символів.

Внести пропозиції ви можете до 17.06.2021 р. включно на офіційній сторінці Ярмолинецької громади у мережі Фейсбук у коментарях до допису за посиланням    https://www.facebook.com/102710195270220/posts/122180756656497/?d=n

 

ОПИС ГЕРАЛЬДИЧНИХ СИМВОЛІВ

АНТОНІВЦІ

Щит поділений срібною кроквою на лазурове і зелене поля. В лазурових полях кроква супроводжується двома срібними квітками яблуні, в зеленому полі срібні протиобернені чоботи, супроводжувані вгорі срібною квіткою яблуні. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "АНТОНІВЦІ".

Квадратне полотнище від нижніх кутів розділене білою кроквою на сині древкову і вільну частини і нижню зелену. Ширина крокви дорівнює 1/10 ширини прапора. На бічних частинах по білій квітці яблуні, на нижній білі протиобернені чоботи, супроводжувані вгорі білою квіткою яблуні.

Герб означає легенду про першого поселенця – Антона-чоботаря, а також велику кількість яблуневих садів.

 

ПРАВДІВКА

У срібному щиті з червоного полум’я виникає птах Фенікс. В лазуровій главі срібна стріла. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ПРАВДІВКА" і рік "1567".

Квадратне полотнище розділене горизонтально у співвідношенні 1:5 на синю і білу смуги. На верхній смузі біла стріла, обернена до древка. З нижнього пруга виходять три червоні трикутники висотою в 5/24 від висоти прапора, з вершини середнього трикутника до крайніх точок перетину верхніх смуг виходить червона V-подібна фігура, з якої угору виходить трикутник висотою 5/24 від висоти прапора.

Стріла і птах Фенікс означає відродження села після спалення татарами; окрім того, це частина герба Орловських. На прапорі Фенікс і полум’я передані трикутниками.

 

КАДИЇВКА

У зеленому щиті срібна курка з червоним гребенем і золотими лапами, супроводжувана вгорі золотим соняхом. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "КАДИЇВКА" і рік "1567".

На зеленому квадратному полотнищі біла курка з червоним гребенем і жовтими лапами, над якою жовта квітка соняха.

Курка в гербі означає розвинуте птахівництво.

 

ВЕРБКА

В зеленому щиті U-подібний червоний бічник, відділений золотою ниткою у вигляді трипільського малюнка. В центрі щита золота вербова гілка з срібними "котиками", поставлена у стовп, від якої у правий і лівий перев’язи відходять менші гілки. У лазуровій трикутній главі золоте сонце. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ВЕРБКА".

Квадратне зелене полотнище має червону облямівку в 1/6 ширини прапора, відділену тонкою жовтою лінією у вигляді трипільського малюнка. В центрі жовта вертикальна гілка з білими "котиками", від якої у древковий і вільний верхній кутки перев’язи відходять менші гілки. Від верхніх кутів до середини полотнища виходить синій трикутник, на якому жовте сонце.

Верба означає назву села, трипільський візерунок – давнє трипільське поселення, що знаходилося в цій місцевості.

 

ВЕРБКА МУРОВАНА

У червоному, мурованому срібним щиті із зеленої бази виходить золотий дерев’яний частокіл із золотими зачиненими ворітьми, які впираються в лазурову трикутну главу із золотим сонцем. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ВЕРБКА МУРОВАНА" і рік "1493".

Квадратне полотнище розділене горизонтально у співвідношенні 5:1  на червону і зелену смуги. Від верхніх кутків до середини полотнища виходить синій трикутник, на якому жовте сонце. З зеленої смуги до нижньої вершини трикутника виходить жовтий частокіл із зачиненими ворітьми.

Верба означає назву села, мурований щит – частину назви, частокіл із ворітьми – давнє укріплене городище, що існувало в цій місцевості.

 

ВЕРХІВЦІ

У пурпуровому щиті три золотих балки, дві підвищені, одна понижена, між другою і третьою балками золотий дзвін.

Квадратне полотнище розділене у співвідношенні 1:1:1:1:61:1:1 перемінно на сім смуг, пурпурові і жовті, в центрі більшої жовтий дзвін.

Герб символізує церкву Параскеви П’ятниці (п’ята смуга).

 

ТОМАШІВКА

Щит скошений чотиридільно. У першій лазуровій частині золоте сонце, у другій і третій золотих, дамаскованих стільниками, чорні протиобернені рала. У нижній червоній над срібною хвилястою базою срібний мішок із золотою пшеницею. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ТОМАШІВКА" і рік "1740".

Квадратне полотнище розділене хвилясто горизонтально у співвідношенні 5:1. Верхня частина скошена чотиридільно; на верхній синій частині жовте сонце, на жовтих древковій і вільній чорні протиобернені рала, на нижній червоній білий мішок із жовтою пшеницею.

Герб символізує сільське господарство і бджільництво, хвиляста база – місцевий став.

 

МАГНИШІВКА

Щит поділений лівим срібним перев’язом, обтяженим чорними насінинами соняха і червоними жолудями поперемінно. У першій лазуровій частині золотий сонях, у другій золотий дубовий листок і правий перев’яз. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "МАГНИШІВКА".

Квадратне полотнище поділене білою діагональною висхідною від древка смугою шириною в 1/4  від ширини прапора, на якій червоні жолуді і чорні насінини соняха поперемінно. На синій древковій частині жовтий сонях, на зеленій вільній жовтий дубовий листок, покладений діагонально.

Герб означає традиційне для села вирощування соняхів та інших сільськогосподарських культур, а також велику кількість дубових дерев у лісі.

 

ЯРМОЛИНЕЦЬКА ГРОМАДА

У лазуровому щиті червоний круг із золотою нитяною бурхливо-хвилястою облямівкою, в якому з понижених срібних гамаїд виходить срібний меч із золотим руків’ям, поставлений у стовп вістрям донизу, на руків’ях висять протиобернені золоті півмісяці з двома ключами. У главі щита срібний Покров, обтяжений золотими грецькими хрестами. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний срібною територіальною короною. Унизу картуша напис "ЯРМОЛИНЕЦЬКА ГРОМАДА".

Квадратне полотнище розділене горизонтально у співвідношенні 1:5 на білу і синю смуги. В центрі нижньої смуги червоний круг із жовтою нитяною облямівкою, у 2/3 від висоти прапора, в якому з понижених білих гамаїд виходить вертикальний білий меч із жовтим руків’ям, на руків’ях висять протиобернені жовті півмісяці з двома ключами. В центрі верхньої смуги жовтий грецький хрест.

 

ЯРМОЛИНЦІ

Щит перетятий лазуровим і мурованим червоним. У першій частині золоті терези, у другій – срібні гамаїди.  Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний срібною міською короною. Унизу картуша напис "ЯРМОЛИНЦІ" і рік "1440". Щитотримачі: святі Петро і Павло. На лазуровій девізній стрічці напис «ВІРА, ЧЕСТЬ, СЛАВА».

Квадратне полотнище розділене горизонтально на дві рівновеликі смуги – синю і червону. На верхній смузі жовті терези, на нижній білі гамаїди.

Терези стилізовано означають найбільші ярмарки Поділля і розташування міста на торговельних шляхах, а також продовження геральдичних традицій. Червона мурована частина означає зростання і розбудову міста. Гамаїди – частина герба «Корчак» Ярмолинських, родина яких пов’язані з цими землями. Петро і Павло символізують старий храм XVIII cт., девіз означає головні моральні принципи жителів міста і повагу до пращурів.

 

ГОЛОХВАСТИ

У лазуровому щиті червоні глава і правий бічник, на яких п’ять срібних квіток яблуні, три в главі і дві в бічнику. В щиті три золотих яблука, одне і два, черешками назовні, між яблуками виходять три листки. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ГОЛОХВАСТИ".

На червоному квадратному полотнищі у вільній нижній частині синій квадрат розмірами 2/3 від ширини прапора. На червоній частині п’ять білих квіток яблуні, три в горизонталь і дві у вертикаль. У синьому квадраті три жовтих яблука, одне і два, черешками назовні, між яблуками виходять три листки.

Герб означає велику кількість яблуневих садів у селі.

 

ВОЛУДРИНЦІ

У розтятому золотим і зеленим щиті розтятий каштановий листок перемінних з полями тинктур. В лазуровій хвилястій базі дві вигнуті дугою спинами до країв щита срібні протиобернені риби. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ВОЛУДРИНЦІ" і рік "1504".

Квадратне полотнище розділене горизонтально хвилясто у співвідношенні 1:2. Верхня частина розділена вертикально на дві рівновеликі частини – древкову жовту і вільну зелену, на яких вертикальний каштановий листок, розділений зеленим і жовтим. На нижній лазуровій частині дві вигнуті дугою спинами до країв срібні протиобернені риби. Герб означає каштан-оберіг, що росте при в’їзді в село, риби – велику кількість ставків.

 

СОСНІВКА

Щит чотиридільний, розділений прямим мурованим хрестом, вертикальні рамена золоті, горизонтальні срібні. У першій лазуровій частині золоте сонце, у другій зеленій золота соснова гілка, у третій зеленій срібний листок липи, у четвертій червоній срібні гамаїди. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний червоною мурованою короною. Унизу картуша напис "СОСНІВКА" і рік "1469".

Квадратне полотнище розділене чотиридільно прямим мурованим  хрестом з шириною рамен 1/6 ширини прапора, вертикальні рамена жовті, горизонтальні білі. На синій верхній древковій частині жовте сонце, на зеленій верхній вільній частині жовта соснова гілка, на зеленій нижній древковій частині білий листок липи, на червоній вільній частині білі гамаїди.

Мурований хрест – символ Хрестовоздвиженської церкви, липовий листок – символ старовинного парку, соснова гілка означає назву села, гамаїди – герб Ярмолинських.

 

МОСКАЛІВКА

У зеленому щиті із бази, багаторазово хвилясто перетятої лазуровим і срібним, виходять два золотих укорочених мурованих вістря, між якими золотий сонях. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "МОСКАЛІВКА".

Квадратне полотнище розділене хвилясто горизонтально у співвідношенні 22:1:1:1:1:1:1:1:1 на зелену і перемінно сині та білі смуги. З лінії перетину верхньої і другої смуги виходять два жовтих мурованих трикутники, між якими жовтий сонях.

Муровані вістря утворюють стилізовану літеру "М", водночас нагадуючи про виробництво цегли і кахлів для груб. Хвиляста база – символ великого ставу, сонях означає вирощування цієї сільськогосподарської культури.

 

ШЕВЧЕНКА

Щит перетятий хвилясто на лазурове і срібне. У першій частині золоте сонце, що супроводжується чотирма золотими жолудями, по два в стовп з кожної сторони, у другій три лазурових фонтани в балку, середній більший. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний червоною мурованою короною. Унизу картуша напис "ШЕВЧЕНКА".

Квадратне полотнище розділене хвилясто горизонтально на дві рівновеликі частини – синю і білу. На верхній частині жовте сонце, що супроводжується чотирма жовтими жолудями, по два з кожної сторони один над одним, на нижній три синіх фонтани води в ряд, середній більший. Герб означає ліс «Евеліна» та джерело цілющої води.

 

ВАСИЛЬКІВЦІ

Щит перетятий срібною балкою. У першій лазуровій частині золотий сонях, у другій зеленій золота підкова вушками догори, в яку вписаний срібний цвях у стовп, вістрям донизу, супроводжувана по сторонах двома срібними цвяхами у стовп, вістрям донизу. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ВАСИЛЬКІВЦІ" і рік "1530".

Квадратне полотнище розділене горизонтально на три смуги – синю, білу, зелену – у співвідношенні 5:2:5. На верхній синій смузі жовтий сонях, на нижній жовта підкова вушками догори, по сторонах від якої два білих вертикальних цвяхи вістрям донизу.

Герб означає традиційне для села вирощування соняхів та інших сільськогосподарських культур,  срібна балка – символ Драгунської дороги, підкова і цвяхи означають присілок Ковалівку.

 

ЯСЕНІВКА

Щит розтятий змінно-хвилясто зміщено вліво. У першій лазуровій частині золоте сонце із шістнадцятьма променями у вигляді блискавок, у другій червоний полум’яний меч у стовп вістрям догори. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ЯСЕНІВКА" і рік "1530".

Квадратне полотнище розділене вертикально змінно-хвилясто у співвідношенні 3:1 на синю і жовту частини. На древковій частині жовте сонце з шістнадцятьма променями у вигляді блискавок, на вільній червоний полум’яний вертикальний меч вістрям догори.

Герб означає початок річки Батіжок, сонце з блискавками – першу на Хмельниччині сонячну електростанцію, меч – символ церкви Архистратига Михаїла.

 

КРУТІ БРОДИ

У щиті, перетятому хвилясто золотим і лазуровим, виходить срібна кам’яна гора з срібною мурованою аркою, в чорному отворі якої срібний смолоскип із червоним полум’ям із золотою облямівкою, поставлений в стовп. В золотій частині арка супроводжується в главі чорною лебединою пір’їною в стовп і чотирма зеленими дубовими листками в стовп, по два з кожної сторони в правий і лівий перев’язи. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "КРУТІ БРОДИ".

Квадратне полотнище розділене хвилясто горизонтально на дві рівновеликі частини – жовту і синю. З нижнього пруга виходить біла кам’яна гора з білою мурованою аркою, в чорному отворі якої білий вертикальний смолоскип із червоним полум’ям із жовтою облямівкою. На верхній частині над горою чорна вертикальна лебедина пір’їна, від гори до верхніх кутів відходять діагонально по два зелених вертикальних дубових листки.

Хвилястий поділ означає річку Ушицю, срібна гора – гористу місцевість, арка зі смолоскипом означають видобування фосфатів і гальки, лебедина пір’їна означає частину села «Лебідь», дубові листки означають велику кількість цих дерев біля села.

 

БУЙВОЛІВЦІ

У лазуровому щиті з опуклою зеленою базою срібна голова буйвола із золотими рогами. В базі з перевернутого золотого глечика витікає срібний струмок. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "БУЙВОЛІВЦІ" і рік"1565".

Квадратне полотнище розділене горизонтально опукло у співвідношенні 3:1 на синю і зелену частини. На верхній частині біла голова буйвола із жовтими рогами. На зеленій частині з перевернутого жовтого глечика витікає білий струмок.

Голова буйвола означає назву села, глечик із струмком символізує початок річки Вовк.

 

КОРИТНА

У червоному полі з срібною хвилястою базою зелене яблуко, простромлене трьома срібними мечами із золотими руків’ями: вертикальний вістрям догори і два в перев'яз вістрям донизу. На яблуці золоте сонце із шістнадцятьма променями. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "КОРИТНА".

Квадратне полотнище розділене горизонтально хвилясто у співвідношенні 5:1  на червону і білу смуги. У центрі верхньої смуги зелене яблуко, простромлене трьома білими мечами з золотими руків’ями: вертикальний вістрям догори і два в перев'яз вістрям донизу. На яблуці жовте сонце і шістнадцятьма променями.

Мечі і яблуко – герб Гербуртів, яким свого часу належало село; хвиляста база – річка Тростянець.

 

КОСОГІРКА

У лазуровому щиті срібна гора в лівий перев’яз, супроводжувана в правому верхньому кутку золотим семираменним хрестом. В червоній базі три золотих покладених безанти, два і один. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "КОСОГІРКА".

Квадратне полотнище поділене горизонтально на дві частини у співвідношенні 2:1; верхня розділена висхідною діагоналлю від нижнього древкового кута на синє і біле поля, нижня червона. На синій частині жовтий семираменний хрест, на червоній три жовтих круги в горизонтальний ряд.

Коса гора означає назву села, семираменний хрест – володіння Потоцьких, три безанти – великі ярмарки і значну кількість готелів, що існували в селі.

 

БАРАНІВКА

У срібному щиті з опуклої зеленої бази виходить чорний тріангуляційний знак, на вершині якого червоне сонце із шістнадцятьма променями, супроводжуваний по сторонах двома зеленими дубовими листками в правий і лівий перев’язи. У базі золотий квадрат. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "БАРАНІВКА".

Квадратне полотнище розділене горизонтально опукло у співвідношенні 3:1 на білу і зелену частини. З нижньої частини виходить чорний тріангуляційний знак, на вершині якого червоне сонце з шістнадцятьма променями, супроводжуваний по сторонах двома зеленими дубовими листками діагонально до верхніх кутів.

Тріангуляційний знак означає дугу Струве, що проходила в цих місцях, дубові листки означають дуб Кармелюка.

 

БОДНАРІВКА

У зеленому щиті із золотою главою, поділеною стільниками, дві золотих бочки із срібним обручами, дві і одна. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "БОДНАРІВКА" і рік "1495".

Квадратне полотнище розділене горизонтально у співвідношенні 1:3  на жовту і зелену смуги. Верхня поділена стільниками; на нижній дві жовтих бочки з білими обручами, дві і одна. Бочки означають назву села, стільниковий поділ – символ бджільництва.

 

БОРБУХИ

У срібному щиті з лазуровою хвилястою базою, двічі перетятому срібною хвилястою нитяною балкою, червоне залізничне колесо, супроводжуване в главі і по сторонах трьома чорними кругами. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "БОРБУХИ".

Квадратне полотнище розділене хвилясто горизонтально у співвідношенні 90:8:3:8:3:8 перемінно на білі і сині смуги. На верхній смузі червоне залізничне колесо, по сторонах і зверху від якого три чорні круги. Чорні круги означають видобування руди, колесо – вузькоколійку, що існувала в селі.

 

СЛОБІДКА-КАДИЇВСЬКА

У розтятому щиті золота булава в стовп з навершям у вигляді соняха, супроводжувана по сторонах двома золотими соняхами. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "СЛОБІДКА-КАДИЇВСЬКА".

Квадратне полотнище розділене вертикально на дві рівновеликі частини – синю і зелену. У центрі жовта вертикальна булава в стовп з навершям у вигляді соняха, супроводжувана по сторонах двома жовтими соняхами.

Стилізована булава – ознака назви, оскільки слобідка – оселя з власним самоврядуванням. Навершя у вигляді соняха символізує колишнє підпорядкування Кадиївці, в гербі якої також присутній сонях.

 

ПАСІЧНА

У лазуровому щиті укорочена срібна кроква, яка супроводжується в главі золотим сонцем з шістнадцятьма променями, по сторонах і в базі – трьома срібними вуликами з золотим солом’яним дахом. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ПАСІЧНА".

На синьому квадратному полотнищі з нижніх кутів до висоти 3/7 прапора виходить біла смуга шириною в 1/10 ширини прапора. Над смугою жовте сонце, по хвід смуги і під нею три срібних вулики з жовтими солом’яними дахами.

Срібна кроква – річка Вовчок, що протікає через село, вулики – символ бджільництва, що означає назву села.

 

НОВЕ СЕЛО

У щиті, розтятому срібним і червоним, два птахи Фенікс, обернені один до одного, змінних з полями тинктур, і розтяте червоним і срібним полум’я. У лазуровій главі срібна стріла. База, розтята червоним і срібним, ламана в п’ять зламів. Щит вписаний у золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "НОВЕ СЕЛО".

Квадратне полотнище розділене горизонтально у співвідношенні 1:5. Верхня смуга синя; нижня розділена вертикально на рівновеликі білу древкову і вільну червону частини. На верхній смузі біла стріла, обернена до древка. З нижнього пруга виходять три трикутники висотою в 5/24 від висоти прапора, на древковій частині червоний, на вільній частині білий, середній розділений вертикально на червону і білу половини.  З  вершини середнього трикутника до крайніх точок перетину верхніх смуг виходить розділена вертикально V-подібна фігура, з якої угору виходить трикутник висотою 5/24 від висоти прапора, на древковій частині червона, на вільній частині біла.

Стріла і птах Фенікс означає відродження села після спалення татарами; окрім того, це частина герба Орловських. Ламана база означає попередню назву села – Яри.

 

ЛЕБЕДІВКА

У золотому щиті з лазуровою базою пливе чорний лебідь з червоним дзьобом, супроводжуваний в главі червоним сонцем з шістнадцятьма променями. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ЛЕБЕДІВКА".

Квадратне полотнище розділене горизонтально хвилясто у співвідношенні 3:1 на жовту і синю смуги. В центрі верхньої смуги червоне сонце з шістнадцятьма променями, по сторонах від якого дві чорні вертикальні лебедині пір’їни.

Герб означає назву села; чорний колір лебедя символізує унікальність саме цього виду птахів, а отже, села. Хвиляста база означає річку Безіменну.

 

СОКОЛІВКА

У червоному щиті на опуклій базі, вищерблено перетятій зеленим і срібним з лазуровою вищербленою нитяною балкою, сидить срібний сокіл із золотими дзьобом та лапами. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "СОКОЛІВКА".

Квадратне полотнище поділене у співвідношенні 15:2:1:1:1 горизонтально опукло і три рази вищерблено на п’ять смуг – червону, зелену, білу, синю і білу. На перетині верхніх смуг сидить білий сокіл із жовтими дзьобом та лапами.

Сокіл означає назву села, вищерблена база – річку Ушицю.

 

ШАРІВКА

Щит перетятий. На першій лазуровій частині золотий круг із червоним малюнком із чотирьох трипільських безконечників. На другій частині, мурованій чорним на срібні і золоті прямокутники, червона восьмипроменева зірка. Щит вписаний у золотий декоративний картуш і увінчаний червоною мурованою короною. Унизу картуша напис "ШАРІВКА" і дата "1431".

Трипільський візерунок – символ давньої історії заселення цих місць; круг водночас натякає на назву поселення. Мурована нижня частина – символ замку, що існував в селі; зірка – символ Богородиці – на мурованій частині означає оборонну Покровську церкву. Зміна срібних і золотих прямокутників – натяк на герб "Вчеле" роду Претвичів.

Квадратне полотнище поділене горизонтально на дві рівновеликі частини – верхню синю і нижню, муровану чорним на білі і жовті прямокутники. На верхній частині жовтий круг із червоним малюнком із чотирьох трипільських безконечників, на нижній червона восьмипроменева зірка.

 

ЛИСІВКА

Щит скошений чотиридільно. У першій пурпуровій частині золоте сонце з шістнадцятьма променями. У другій золотій зелений дубовий листок в стовп, супроводжуваний вгорі, знизу і зліва червоними жолудями. У третій золотій зелений дубовий листок в стовп, супроводжуваний вгорі, знизу і справа червоними жолудями. У четвертій пурпуровій золота підкова вушками догори. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ЛИСІВКА".

Квадратне полотнище поділене діагонально на чотири частини. На верхній пурпуровій жовте сонце із шістнадцятьма променями. На жовтій древковій зелений дубовий ветрикальний листок, над ним, знизу і справа червоні жолуді. На вільній древковій зелений дубовий вертикальний листок, над ним, знизу і зліва червоні жолуді. На нижній пурпуровій жовта підкова вушками догори.

Листя і жолуді – символ історичної назви Лісівка. Пурпуровий колір – почесний в геральдиці – означає частину села Королівку, підкова означає частину села Ковалівку.

 

САВИНЦІ

Щит скошений чотиридільно. У першій лазуровій частині, дамаскованій плетеною нитяною решіткою, золоте сонце із шістнадцятьма променями. У другій і третій золотих протиобернені чорні рала. У четвертій червоній, дамаскованій плетеною нитяною решіткою, три золотих безанти, два і один. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "САВИНЦІ".

Квадратне полотнище поділене діагонально на чотири частини. На верхній синій візерунок з плетеної нитяної решітки, на якому жовте сонце із шістнадцятьма променями. На жовтих древковій і вільній чорні протиобернені рала. На нижній червоний візерунок з плетеної нитяної решітки, на якому три жовтих круга, два і один.

Дамаскування означає давні ткацькі промисли, що існували в селі, рала – землеробство. Безанти – стилізовані монети, що означають проведення в селі ярмарків.

 

ВИХИЛІВКА

Щит перетятий уступом зліва шість разів перемінно червоним і золотим. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ВИХИЛІВКА".

Квадратне полотнище розділене уступом від древка шість разів перемінно червоним і жовтим.

Вигини ліній розділу – стилізація назви села. Сім смуг – сім кузень, що існували в селі, водночас три золоті смуги – символ трьох історичних млинів.

 

ЖИЛИНЦІ

Щит перетятий лазуровим і зеленим. У першій частині золоте сонце із шістнадцятьма променями, в другій золотий колодязь на срібному мурованому фундаменті, із срібними дахом і ворітком. Сонце і колодязь супроводжуються по сторонах золотими колосками в стовп. Щит вписаний в золотий декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис "ЖИЛИНЦІ" і рік "1440".

Квадратне полотнище розділене вертикально на дві рівновеликі частини – жовтий золотий колодязь на білому мурованому фундаменті, з білим дахом і ворітком. По сторонах від сонця і колодязя два жовтих вертикальних колоски.

Криниця – символ криниці Божої Матері, що існує в селі.

 

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь