Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Ярмолинці та Йонава – тепер міста-побратими

Дата: 14.06.2021 13:00
Кількість переглядів: 1930

      У Ярмолинець з’явилося місто-побратим у Литві. Литовська Йонава – промислове місто з населенням близько 35 тисяч осіб, дев’яте за чисельністю населення в країні.

      Перший спільний проєкт міст-побратимів Ярмолинець та Йонави буде в освітній галузі й матиме назву «братська школа». Йдеться про партнерство двох шкіл – однієї з нашого боку і однієї йонавської школи. Це цікавий сучасний підхід до розширення кругозору учнів і обміну досвідом. Наразі погоджуються деталі співпраці.

       Перші домовленості між Ярмолинецькою громадою і литовською стороною були досягнуті у травні цього року. Результатом домовленостей стало впровадження у 5 навчальних закладах Ярмолинеччини литовської електронної інформаційної системи «Моя школа».

Фото без опису

      10 червня 2021 року Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк мав ще одну зустріч з нашими литовськими партнерами. На запрошення Посла Литовської Республіки в Україні пана Вальдемараса Сарапінаса та Посла Республіки Польща в Україні пана Бартоша Ціхоцького очільник Ярмолинецької громади взяв участь в урочистостях з нагоди 230-ї річниці ухвалення Конституції Речі Посполитої 3 Травня (вважається першою в Європі і другою у світі, після американської — 1787 р., письмовою конституцією).

Фото без опису

     Прийом відбувався в митрополичих садах Собору Святої Софії в Києві. Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк відвідав офіційні урочистості, після чого мав низку зустрічей з представниками польської та литовської делегацій. Окрім спільного з литовською стороною освітнього проєкту «братська школа», було досягнуто певних домовленостей також із польською стороною.

Фото без опису

     У розмові з Послом Республіки Польща в Україні паном Бартошем Ціхоцьким та віце-маршалком Сейму Республіки Польща пані Малґожатою Ґосєвською очільник Ярмолинецької громади обговорив перспективи  проведення 2022 року спільних із польською стороною заходів до 220-річчя  від дня народження польського поета і фольклориста Мавриція Гославського, який є уродженцем с. Косогірка (колишнє містечко Фрампіль) на Ярмолинеччині. Окрім того, у Косогірці має з’явитися музей Мавриція Гославського з окремими функціями дозвіллєвого центру. Це дасть поштовх розвитку туристичного потенціалу Ярмолинецької громади.

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь