Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

У Ярмолинцях відбувся мітинг до Дня Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2021 14:06
Кількість переглядів: 869

     21 листопада Україна відзначає одне зі своїх новітніх свят – День Гідності та Свободи, започаткований 2014 року. Це молоде українське свято народжене самим життям. Воно знаменує початок двох революцій, які відбулися в Україні у ХХІ столітті – Помаранчевої революції 2004-го року та Революції Гідності 2013-го року.

Фото без опису

     Жителі Ярмолинеччини відзначили День Гідності та Свободи урочистим мітингом, що відбувся сьогодні біля пам’ятного знака Небесній сотні та всім героям, що віддали життя за Україну. Знак у вигляді янгола й гранітного каменю встановлено у центрі селища Ярмолинці на подвір’ї парафії Преображення Господнього ПЦУ.

Фото без опису

     Захід відкрив Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк. У своєму слові він наголосив на тому, що така акція є виявом вдячності всім учасникам українських революцій, завдяки прикладу яких в Україні зростають нові, вільні покоління.

Фото без опису

     Своїми спогадами про учасників тих подій, на честь яких встановлене свято, з присутніми поділився голова місцевого осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Микола Побережний.

Фото без опису

     У різні часи гідність та свободу українцям доводилося виборювати і відстоювати. Подекуди ціною людських життів. На спомин про душі загиблих у боротьбі за свободу та цілісність України настоятель парафії Преображення Господнього протоієрей Миколай Ковалик у співслужінні з представниками Ярмолинецького благочиння ПЦУ відправив панахиду.

Фото без опису

     На завершення урочистого заходу учасники поклали до пам’ятного знака живі осінні квіти.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь