Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

8 вересня Ярмолинеччина прощалася із загиблим героєм Андрієм Бернадою

Дата: 09.09.2022 08:45
Кількість переглядів: 368

    Вранці 8 вересня сотні людей прийшли на центральну площу смт Ярмолинець, щоб провести в останню путь свого земляка полеглого військовослужбовця Андрія Бернаду, 1990 року народження.

     Щирий, рішучий, сильний та цілеспрямований, Андрій був опорою і захистом для своїх рідних, а коли настав критичний у житті країни час, то вважав своїм обов’язком захищати Батьківщину.

     Відвагу, стійкість та патріотизм полеглого воїна відзначило вище військове керівництво держави. На церемонії прощання було зачитано пам`ятну грамоту за підписом Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine генерала Валерія Залужного з подякою лейтенантові Андрієві Бернаді за його самовіддане служіння.

     Воїн був родом із с. Соколівки. Після навчання у школі продовжив здобувати освіту в Ярмолинецькому Технологічному ліцеї. Був одним із кращих ліцеїстів, тож далі хлопцеві проліг шлях до вишу. Андрій вступив на навчання в Національний університет державної податкової служби України в м. Ірпені, що в передмісті Києва. В університеті функціонує кафедра військової підготовки, де Андрій Бернада пройшов відповідне навчання і отримав первинне офіцерське звання «молодший лейтенант запасу».

     З м. Ірпенем пов’язав своє подальше життя. Ініціативний, лідер за характером, Андрій відкрив власну фірму. Одружився, невдовзі молода сім’я поповнилася первістком.

     З початком повномасштабного вторгнення і розгортанням бойових дій на підступах до столиці вивіз сім’ю на Хмельниччину в рідну Соколівку. Сам приєднався до сил місцевої тероборони. Але як офіцер запасу відчував: коли його країна потерпає від збройної агресії, має боронити її у лавах Збройних сил України. Після нетривалої підготовки в тилу був направлений виконувати бойові завдання на південному напрямку – Миколаївщині, Херсонщині. Був командиром взводу. 1 вересня лейтенант Андрій Бернада отримав смертельне ураження. Загинув мужній захисник, красива людина, про красу і гідність якої промовляють вчинки.

      У Андрія залишилися дружина з маленьким сином, батько, сестра. Поділяємо біль рідних та близьких. Поховали воїна на кладовищі в с. Соколівці. 

     Спочивай з миром, Герою. Дякуємо, що наближав нашу перемогу. Знаємо, що наше військо стоїть на боці правди, а де правда – там сила. 

     Царство Небесне та вічна пам'ять мужньому воїну Андрію Бернаді.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень