Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Громада провела в останню путь загиблого нацгвардійця Тараса Чвартацького

Дата: 12.09.2023 09:58
Кількість переглядів: 180

«Вітер підіймав в небо дим,

Вічна пам'ять тим, хто загинув молодим.

Вітер підіймав небо дим, в небо дим

І душі всіх Героїв разом з ним».

7 вересня громада провела в останню путь загиблого воїна 23-річного бійця Національної гвардії ярмолинчанина Тараса Чвартацького. Ясний осінній ранок оповив гіркий смуток – біль втрати, сльози прощання з Героєм і уклінне схиляння перед його жертовним подвигом.

Тарас народився і зростав у Ярмолинцях. Виховувала його мати. З найближчих також були бабуся та дідусь. Тут хлопець пішов у школу, зараз це Ярмолинецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1. Після 9-го класу продовжив навчання у Ярмолинецькому технологічному ліцеї.

Уже в юн роки Тарас знав, що хоче бути військовим. Сам він про себе казав: «Я – воїн». Особливо його цікавило все, що було пов’язано з легендарним полком «Азов». Тоді здавалося – то підліткове захоплення.

По завершенню навчання в ліцеї юнак вступив до вишу в Кам’янці-Подільському на спеціальність «Психологія». Однак після першого курсу зважився покинути навчання, бо напевне знав, ким хоче бути у житті.

Був на заробітках закордоном. Після чого поїхав у Францію – з наміром вступити на службу у Французький іноземний легіон. Це підрозділ французької армії, заснований у 1831 році. Особливість його в тому, що він відкритий для іноземців, служити в ньому можуть громадяни будь-якої держави світу.

Тарас спробував, але не пройшов жорсткий відбір. Вимоги до кандидатів на вступ у легіон настільки високі, що відбір проходять у кращому разі десятеро осіб зі ста претендентів. Тож юнак повернувся на Батьківщину. Працював у рідному містечку.

У день повномасштабного вторгнення рф в Україну Тарас Чвартацький вже першого дня добровольцем прибув до військкомату, готовий боронити рідну землю. Так він став військовослужбовцем Збройних сил України. Спершу служив в одному з підрозділів територіальної оборони. У березні 2023 року захисник став у лави Національної гвардії України, 12 бригада спеціального призначення «Азов». Це була його давня мрія, до якої він йшов.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь