Ярмолинецька селищна рада
Хмельницька область Хмельницький район

Громада попрощалася із загиблим воїном Денисом Новаковським

Дата: 01.11.2023 16:28
Кількість переглядів: 288

26 жовтня Ярмолинеччина попрощалася із 36-річним полеглим захисником Денисом Новаковським.

Глибока скорбота об’єднала сотні людей, які зібралися на церемонію прощання із земляком, військовослужбовцем Збройних сих України, новітнім Героєм. Довкола панувала тиша і задума дощового осіннього дня. Мирний день… мирний завдяки тим, хто виборює цей мир для кожного з нас. Одним із таких воїнів світла був Денис Новаковський.

Денис був родом із сусідньої Житомирщини. Старший син у родині, де також зростали молодші брат та сестра. Після завершення шкільного навчання здобув робочу спеціальність майстра з обробки каменю. У подальшому працював на різних роботах – був відповідальним, завжди готовим виконати будь-яке завдання.

2015 року Денис поєднав своє життя з дівчиною Олею із села Томашівки на Ярмолинеччині. Тут, у рідному селі Ольги, пара й оселилася. Виховували двох діток, доньку і сина. На другому році широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну, влітку 2023 року, чоловік отримав повістку з військкомату. Тоді й приєднався до лав українських захисників. Як новобранець пройшов військові навчання на Рівненщині. І вже восени разом із побратимами із 65-ої окремої механізованої бригади у складі Сухопутних військ України виконував бойові завдання на найгарячіших ділянках фронту. Служив на посаді старшого стрільця-оператора.

Свій останній бій Денис прийняв 15 жовтня 2023 року на Запорізькому напрямку. Співчуття рідним Героя, дружині, дітям. Хай Господь дає сили пережити важку втрату.

Дениса згадують як людину безвідмовну: коли треба допомогти – допоможе, треба виконати роботу – виконає. Був вірним собі і тоді, коли довелося стати на захист Батьківщини. Пам'ять про новітнього Героя та його подвиг завжди житиме в наших серцях.

Місцем останнього спочинку військовослужбовця ЗСУ Дениса Новаковського стало кладовище у с. Томашівці.

Спочивай з миром, Герою! Царство Небесне і вічний спокій.

Вічна і світла пам'ять воїну Денисові. Вічна пам'ять усім Героям, які полягли за Україну.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь