Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Відбулося покладання квітів до меморіальної стели з іменами земляків, загиблих в Афганській війні

Дата: 16.02.2024 09:10
Кількість переглядів: 230

     15 лютого – 35-та річниця виведення військ з Афганістану. З нагоди пам’ятної дати в Ярмолинцях відбулося покладання квітів до меморіальної стели на честь воїнів-інтернаціоналістів, на якому викарбувані імена загиблих в Афганській війні земляків.

     Щорічно український народ, підтримуючи зв'язок поколінь, віддає глибоку шану воїнам, які пройшли вогняне горнило бойових дій у республіці Афганістан.

     15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата приурочена до дня виведення військ з Афганістану в 1989 році. 

     У Ярмолинецькій громаді пам’ятну дату відзначили урочистим покладанням квітів до Меморіалу пам’яті та слави у центрі селища Ярмолинець. У вшануванні пам’яті воїнів-афганців взяли участь керівництво громади, учасники Афганської війни 1979-1989 років, представники Ради ветеранів Ярмолинеччини, працівники виконавчих органів селищної ради та комунальних закладів і установ. Благочинний Ярмолинецького округу ПЦУ протоієрей Миколай Ковалив підніс молитву за спокій душ полеглих воїнів. Присутні помолилися також за те, щоб милість Божа перебувала з усіма сьогоднішніми захисниками України.

     З 1979 р. до 1989 р. тисячі українців пройшли через пекло Афганської війни. 1989 рік для багатьох став роком, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів. Важкий, сумний підсумок.

    Цього дня ми поділяємо біль і смуток із тими, хто втратив на цій війні своїх близьких, і віддаємо шану всім учасникам тих подій. А також підносимо молитви за здоров'я воїнів-афганців і за наших захисників, які зараз відстоюють територіальну цілісність та незалежність України у війні з російськими окупантами.

    Дружнього братерського плеча, здоров'я, добра, миру та злагоди вам, шановні наші воїни!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь