Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У селі Жилинцях на фасаді місцевої гімназії встановили меморіальні дошки полеглим Героям

Дата: 28.02.2024 14:29
Кількість переглядів: 85

     У селі Жилинцях на фасаді місцевої гімназії встановили меморіальні дошки на вшанування пам’яті учнів навчального закладу, полеглих у російсько-українській війні. Роман Квасниця та Володимир Дмитрук – їхні імена стоять у ряду новітніх Героїв, які до останнього подиху захищали Україну і свій народ.

     На урочисте відкриття пам’ятних знаків зібралися учні й педагоги гімназії, рідні та близькі Героїв, жителі сіл Жилинці й Буйволівці, представники місцевої влади в особі заступника селищного голови Івана Березовського, начальниці відділу освіти Руслани Гаврилюк та старости сіл Жилинці і Буйволівці Ніни Юркової. Нагадали, а молодшим жителям краю – розповіли, про життєвий шлях і подвиг захисників, спільно помолилися за спокій душ «невинно убієнних». Освячення меморіальних плит здійснили священники Ярмолинецького округу ПЦУ протоієрей Миколай Ковалик та протоієрей Василь Стус.

 

Особливі слова підтримки присутні висловили – рідним Романа та Володимира. Та це ті переживання і біль, які словами не викажеш, інколи більше може сказати тиша. Хвилина мовчання. Живий вогник у лампадці. Оберемки квітів, оперезаних синьо-жовтими стрічками…

Пам’ятаймо імена і подвиг наших мужніх захисників. Алла Вовк, Юрій Кушнір, Володимир Дмитрук, Сергій Халаменда, Василь Романюк, Роман Квасниця, Віталій Альміз – це імена Героїв і Героїнь, яких з 2014 року села Жилинці й Буйволівці втратили на війні.

Вічна та світла пам'ять Героям!

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень