Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкриття у с. Савинцях меморіальних дошок полеглим захисникам Андрієві Оробчуку та Мар’яну Григор’єву

Дата: 28.02.2024 14:31
Кількість переглядів: 84

Савинецька гімназія. У її стінах здобували шкільну освіту Андрій Оробчук та Мар’ян Григор’єв. У часи, коли довелося стати у лави захисників, аби боронити Україну від російського вторгнення, обидва приєдналися до українського війська. А згодом – до лав війська Небесного…

Як данину пам’яті і шани полеглим Героям 22 лютого 2023 року в Савинецькій гімназії відкрили меморіальні дошки з іменами наших земляків.

На шкільному подвір’ї зібралися учні й педагоги гімназії, рідні та близькі Героїв, жителі Савинець і сусідніх сіл. Пам'ять земляків, які віддали життя за Україну, своєю присутністю вшанували заступник Ярмолинецького селищного голови Іван Березовський, начальниця відділу освіти селищної ради Руслана Гаврилюк, старости сіл Савинець і Косогірки – Юлія Кучер та Марія Боднар.

Пам’ятний захід був урочистим і щемливим. У тиші ясного й спокійного дня чутно було, як люди ледь стримували сльози співчуття, болю і жалю за молодими захисниками. Андрієві Оробчукові було 32. Мар’яну Григор’єву всього 21. Молитву за спокій їхніх душ підніс благочинний Ярмолинецького округу ПЦУ протоієрей Миколай Ковалик. Після чого освятив пам’ятні плити.

Пані Галина і пані Марія – матері загиблих воїнів Андрія та Мар’яна – звернулися до присутніх зі словами, у яких струменіла безмежна материнська любов і глибока скорбота за своїми синами. І попри все – повага до їхнього звання воїнів-захисників. Світлим спомином про них прозвучали також слова директора гімназії Людмили Ноцької.

Вічна і світла пам'ять Героям!

Навіки в наших серцях.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень