Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

31 травня 2024 року в м. Київ відбувся воркшоп для учасників з громад «Інструмент підготовки муніципальних проєктів (PPF) «U-LEAD з Європою»

Дата: 03.06.2024 16:05
Кількість переглядів: 283

  Концепція U-LEAD надає підтримку 20 громадам у підготовці 25 гендерно-чутливих проєктів відбудови, щоб подати їх на фінансування. Це передбачає: розбудову спроможності визначеного персоналу, залученого до підготовки проєктів;  фінансування розробки технічної і тендерної документації;  підготовку аплікаційних форм для подання на визначені джерела фінансування.

  Участь у  практикумі - обговоренні набутого досвіду і викликів у підготовці інфраструктурних проєктів відбудови у громадах взяла начальниця відділу економічного розвитку та інвестицій апарату Ярмолинецької селищної ради Ірина ДРАГОМЕРЕЦЬКА.

                               Фото без опису

   Ще у 2023 році шляхом відкритого конкурсу U-LEAD відібрала 25 місцевих проєктів відбудови у таких секторах: освіта, охорона здоров’я, водопостачання і водовідведення, транспорт та поводження з відходами за наступними критеріями: об’єкти відбудови/будівництва повинні перебувати в комунальній власності; проєкти мають бути спрямовані на подолання наслідків війни, що триває; інвестиційна вартість проєктів має становити від 0,3 до 10 млн євро.

  У рамках ініціативи підтримується проєкт Ярмолинецької громади «Нове будівництво закладу дошкільної освіти по вул. Шкільна в с.Нове Село Ярмолинецької селищної ради  Хмельницького району  Хмельницької області»  передбачає будівництво нового закладу дошкільної освіти потужністю 115 місць (6 груп) в с. Нове Село, вул.Шкільна. Метою проекту є  забезпечення (відновлення) безпечного, сучасного освітнього процесу дітей дошкільного віку Ярмолинецької селищної територіальної громади, оскільки внаслідок ракетного удару російської федерації було пошкоджено будівлю Ярмолинецького закладу дошкільної освіти №3 «Дзвіночок» за адресою: Хмельницька область, селище Ярмолинці, вул. Ярослава Білоуса 24 А, що унеможливило надання освітніх послуг.

  Метою зустрічі було обмін   інформацією про процес підготовки проєктів відбудови та інформування громад -учасниць про останні зміни та наступні кроки в рамках Ініціативи.   Наразі здійснені наступні кроки:   U-LEAD уклала контракт з проєктувальною компанією, яка відповідає за розробку проєктної і тендерної документації;   зібрано вихідні дані для проєктування та завершено підготовку завдань на проєктування;  U-LEAD, проєктувальна компанія і власники об’єктів підписали чотиристоронні угоди для формалізації процедури розробки проєктної документації відповідно до українського законодавства;  розробка проєктної документації триває.

  На цьому етапі реалізації Інструменту підготовки муніципальних проєктів U-LEAD дуже важливо підсумувати досягнутий прогрес і заплановані наступні кроки, насамперед щодо визначення джерел фінансування.

  Модераторкою заходу виступила Ярина СТЕПАНЮК, радниця з місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою».

  Вітальні слова пролунали від Олега ТОПІХИ, представника Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Наталії СТАРОСТЕНКО, керівниці сектору регіонального та місцевого розвитку Представництва ЄС в Україні, Андрея ХОРВАТА, заступника директора Програми «U-LEAD з Європою»

  Інструмент підготовки муніципальних проєктів: основні досягнення і перспективи на майбутнє охарактеризувала Мар’яна СЕМЕНИШИН, заступниця керівника відділу сталого розвитку Програми «U-LEAD з Європою».

 Підготовка муніципальних інвестиційних проєктів в умовах війни, що триває: виклики і як їх подолати презентували очільники  Новобілоуської громади Чернігівської області, Новобузької громади Миколаївської області,  Славутицької громади Київської області,  Новоолександрівської громади Запорізької області. Модератором обговорення виступив Олег ЧЕРНИШ, радник з муніципальних інвестицій Програми «U-LEAD з Європою».

 Здійснена дискусія щодо основних критеріїв успішних проєктів для отримання фінансування, визначені заходи з подальшої роботи над проєктами за участі  Дениса КУЦОГО, Євгена ЧУПАХІНА, Ярини СТЕПАНЮК і Олега ЧЕРНИША, експертів Програми «U-LEAD з Європою».

                                Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь