Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

16 липня в Ярмолинцях попрощалися із загиблим воїном Сергієм Слободяном

Дата: 16.07.2024 13:20
Кількість переглядів: 93

Провести земляка в останню земну дорогу прийшли сотні людей. Важкий спекотний день, палюче сонце і холодна тиша прощання. Крізь слова молитви за упокій душі мужнього захисника проривався тихий плач, люди не соромилися свої сліз. Сергія у рідному містечку знали, поважали і не вірилося, що тепер він не з ними, а над ними, у лавах Небесних оборонців…

Фото без опису     Фото без опису

Сергій Слободян народився 22 березня 1988 року в с-щі Ярмолинцях. Батьки виховували двох дітей, мав ще молодшу сестру. Шкільні роки хлопця минули у Ярмолинецькому ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1. Далі був вибір життєвого шляху. Сергій обрав справу непросту, але до якої відчував покликання. Юнак вступив у Військово-інженерний інститут у м. Кам’янці-Подільському.

Після випуску з вишу став рятувальником, приєднавшись як піротехнік до команди фахівців Державної служби з надзвичайних ситуацій, тоді це ще було Міністерство з надзвичайних ситуацій. Згодом вирішив стати у лави українського війська, служив у 3 окремій танковій Залізній бригаді. Завжди прагнув бути там, де він був би максимально корисним та ефективним. Так Сергій став спецпризначенцем. На фронті від самого початку російського наступу на Україну у 2014 році, тоді це був Луганський напрямок. Був учасником бойових дій, брав участь у розмінуванні на Харківщині ще до повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Де і що – про це не говорив, просто робив свою справу.

                                    Фото без опису

Після 24 лютого 2022 року захищав Україну на фронті. Київщина, м. Ірпінь. Донецький напрямок. Харківський. Брав участь у визволенні м. Ізюма та інших важливих операціях. Командир групи. У своїй справі фахівець найвищого рівня, капітан Сергій Слободян удостоєний багатьох орденів, медалей та відзнак.

Проходив військові навчання за кордоном, у Словаччині. У рідних краях бував вкрай рідко – раз вдалося взяти відпустку і навідатися, іншого разу приїздив для проходження лікування.  

Однак де б не був, тримав зв'язок з рідними – батьком, сестрою. Батько Сергія зараз також боронить Україну від російської навали. Раніше був учасником АТО, тому вже у перші дні після повномасштабного вторгнення був призваний на військову службу.

12 липня увечері Сергій мав коротку розмову із сестрою. Спокійний голос, звичне «у мене все гаразд».

У ніч проти 13 липня воїн загинув на фронті. Йому назавжди залишиться 36…

Місцем останнього спочинку полеглого захисника стала Алея Слави на військовому кладовищі в м. Хмельницькому. Вічна та світла пам'ять Герою!

У Сергія залишилися батько, сестра, родина. Співчуття рідним і близьким. Хай Господь дає сили пережити біль непоправної втрати.

Фото без опису        Фото без опису

Спочивай з Богом, воїне! Навіки в пам’яті, назавжди в серцях.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь