Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Прощання із загиблим воїном Богданом Чайковським

Дата: 20.07.2024 14:11
Кількість переглядів: 84

20 липня Ярмолинецька громада провела у вічність загиблого воїна Богдана Чайковського. Майже рік він на фронті боронив Україну від російської збройної агресії.

Погожого суботнього ранку центральна площа селища поринула у скорботу і тиху печаль. Сотні людей, величезна кількість живих квітів, а от слів бракувало, щоб висловити біль за молодим захисником і глибоке співчуття його рідним та близьким. Люди просто молилися за спокій його душі, підходили до труни з тілом і тихо клали квіти й опускалися навколішки…

   Фото без опису         Фото без опису    

Богдан Чайковський народився 29 грудня 1996 року. Родина проживала у с. Соснівці – батьки і двоє дітей, старший син та молодша донька. Тут хлопець пішов до школи. У середніх класах перевівся на навчання у Новосільський ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Хлопець був кмітливим, добрим, спокійної вдачі. Та водночас мав стрижень і власну життєву позицію. Коли у 2014  році росія розв’язала війну в Україні, юнак думав про те, щоб приєднатися до українських захисників. Але все ж вирішив здобувати вищу освіту.

Після дев’ятого класу вступив у Козятинське вище професійне училище залізничного транспорту. Повну вищу освіту здобув у Київському інституті залізничного транспорту ДУІТ.

    Фото без опису     Фото без опису   

Так юнак вивчився на залізничника, однак знайшов себе в іншій справі. Працював у м. Хмельницькому в приватних фірмах, що виготовляли на замовлення із деревини вікна, двері тощо. Часто приїздив до батьків у рідне село. Допомагав по господарству і теж майстрував з дерева, що було потрібно. Був вдумливим, розсудливим, найкращим відпочинком для нього була рибалка.

У липні 2023 року Богдан Чайковський був призваний за мобілізацією у лави Збройних сил України. Місяць навчань в Україні, після чого військові навчання у Польщі. А далі служба у 81 окремій аеромобільній бригаді. Був оператором FPV-дронів, ніс службу на східному напрямку. Взимку під час різдвяних свят жителі с. Соснівки збирали кошти, щоб передати їх Богданові на дрон, хотіли підтримати свого захисника і хоч якось допомогти.

Луганщина. Значна її частина окупована росією, інша частина – під постійними ворожими обстрілами. 1 липня звідти надійшла трагічна звістка про загибель солдата ЗСУ Богдана Чайковського. Через активні бойові дії тіло воїна довгий час не могли забрати. Трагічні дні для родини молодого захисника – біль втрати, тягуче чекання.

Співчуття рідним і близьким Героя. У нього залишилися батько, мати, сестра, родина.

Місцем останнього спочинку воїна стало кладовище у рідному селі Соснівці.

Згадаймо Героя, який боронив рідну землю і наше майбутнє, тихою молитвою і добрим словом. Спочивай з Богом, солдате.

Вічна пам'ять та слава воїну Богдану!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь