Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення конкурсу на створення офіційної символіки Ярмолинецької селищної територіальної громади

Дата: 08.02.2021 14:05
Кількість переглядів: 813

ЯРМОЛИНЕЦЬКА СЕЛИЩНА рада

Хмельницької області

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ

 

27.01.2021

 

Ярмолинці

10

 

 

Про оголошення конкурсу на

створення офіційної символіки

Ярмолинецької селищної територіальної громади

                                                

З метою збереження історичної та культурної спадщини, утвердження звичаїв і традицій народу, сприяння розвитку туризму, керуючись статтею 22, пунктом 20 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1. Оголосити конкурс на створення офіційної символіки Ярмолинецької селищної територіальної громади з 10 лютого 2021 року по 10 березня 2021 року.

2. Затвердити Положення про проведення конкурсу на створення офіційної символіки Ярмолинецької селищної територіальної громади згідно із додатком 1.

3. Оприлюднити це розпорядження на офіційному веб-сайті Ярмолинецької селищної ради.

4. Створити комісію по визначенню переможців конкурсу на кращу офіційну символіку Ярмолинецької селищної територіальної громади згідно із додатком 2.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

 

 

 

Селищний голова                                            Андрій ШУТЯК

 

 

 

 

 

 

 

 

                                           Додаток 1

 до розпорядження селищного голови

від 27.01.2021 року  № 10-о

 

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення конкурсу на створення офіційної символіки

Ярмолинецької селищної територіальної громади

 

І. Загальні положення

1.1. Положення про проведення конкурсу на створення офіційної символіки Ярмолинецької селищної територіальної громади (далі – Положення) визначає порядок, строки та умови проведення конкурсу на створення офіційної символіки Ярмолинецької селищної територіальної громади, вимоги до його учасників, вимоги до конкурсних робіт, тощо.

1.2. Організатором конкурсу є виконавчий комітет Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області.

1.3. Конкурс проводиться в наступні етапи та строки:

1 етап – подача заявок на участь у конкурсі та конкурсних робіт – з 10.02.2021 р. по 10.03.2021 р;

2 етап – перевірка конкурсних робіт на відповідність заявленим вимогам та обрання із них кращих – з 15.03.2021 по 20.03.2021;

3 етап – громадське обговорення конкурсних робіт, голосування та підбиття підсумків громадського голосування – 22.03.2021 р.

4 етап – затвердження  Ярмолинецькою селищною радою офіційної символіки Ярмолинецької селищної територіальної громади.

1.4. Порядок проведення громадського обговорення конкурсних робіт та голосування визначається розпорядженням Ярмолинецького селищного голови.

1.5. Конкурсні роботи, подані після закінчення терміну,зазначеного у пункті 1.3 цього Положення, а також ті, які не відповідають вимогам розділу 4 та 5 цього Положення, до участі у конкурсі не допускаються.

1.6. Виконавчий комітет  Ярмолинецької селищної ради залишає за собою право змінити строки проведення конкурсу, а також скасувати конкурс у разі відсутності конкурсних робіт, що відповідають вимогам розділу 4 та 5 цього Положення.

ІІ. Мета і завдання конкурсу

2.1. Конкурс проводиться з метою визначення найкращих конкурсних робіт із створення офіційної символіки Ярмолинецької селищної територіальної громади, а саме:

- створення ескізу герба та прапора територіальної громади; 

2.2. Завданнями конкурсу є:

- залучення максимальної кількості учасників до розробки офіційної символіки Ярмолинецької селищної територіальної громади;

- пробудження у мешканців територіальної громади почуття патріотизму, поваги та любові до отчого краю, національної самосвідомості;

- розроблення та створення офіційної символіки територіальної громади  (герба, прапора).

ІІІ. Порядок участі у конкурсі

3.1. У конкурсі можуть взяти участь як фізичні, так і юридичні особи.

3.2. Участь у конкурсі безкоштовна.

3.3. Для участі у конкурсі особа подає заявку, зразок якої додається, та документи визначені розділом 5 цього Положення.

3.4. Учасники можуть подати як одну, так і декілька конкурсних робіт у різних номінаціях.

3.5. Подача учасником конкурсної роботи означає його згоду на її подальше редактування та використання з метою проведення конкурсу.

3.6. У разі надсилання конкурсних робіт електронною поштою учасник надсилає усі документи в електронному вигляді згідно з вимогами розділу 5 цього Положення.

3.7.До проектів зображень (макетів) обов’язково додається інформація про автора (авторів):

– Прізвище, ім’я, по-батькові;

– Адреса;

– Контактні телефони;

– Інші відомості (вік, освіта, місце роботи, та ін.).

 

ІV. Вимоги до конкурсних робіт

4.1. Вимоги до ескізу герба та прапора територіальної громади

Герб територіальної громади

4.1.1. Ескіз герба Ярмолинецької селищної територіальної громади повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

4.1.2. Ескіз герба повинен відображати характерні особливості населених пунктів громади, містити малюнки, або знаки, що здатні передати унікальність та ідентифікувати села громади, серед інших населених пунктів.

Прапор територіальної громади

4.1.3. Ескіз прапора Ярмолинецької селищної територіальної громади повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

4.1.4. На ескізі прапора має бути розміщений герб або його елементи, інші символи. Співвідношення сторін прапора має становити 2:3.

 

V. Вимоги до комплекту конкурсних робіт

5.1. На конкурс зі створення ескізу герба та прапора територіальної громади учасник подає (надсилає) наступні документи:

- заявку на участь у конкурсі (зразок додається);

- кольорове зображення герба територіальної громади (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі jpg, png, gif з розширенням не менше 600 dpi);

- короткий опис герба із зазначенням значення зображених елементів, символів (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі doc, docx);

- кольорове зображення прапора територіальної громади (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі jpg, png, gif з розширенням не менше 600 dpi);

- короткий опис прапора із зазначенням значення його кольорової гамми та зображених на ньому елементів і символів (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі doc, docx).

5.2. З метою виготовлення ескізного проекту герба і прапора Учасник конкурсу повинен:

1) виявити, вивчити і встановити зміст і причини виникнення всіх давніх знаків, які використовувалися територіальною громадою села, міста, району чи області;

2) у випадку використання у давньому гербі символів, поширених в інших знаках, ввести додаткові геральдичні фігури, які вказували би на приналежність нового герба конкретній території чи територіальній громаді;

3) у разі вживання у давньому гербі елементів, не придатних для використання у сучасних умовах, та у разі відсутності будь-яких даних про давні герби розробляються нові знаки.

Для досягнення юридичної та геральдичної грамотності при створенні знаків велике значення має використання сюжетів легенд, пов’язаних із виникненням та розвитком села, району чи області, розкриття змісту назви поселення, відображення якихось специфічних місцевих особливостей.

 

VI. Порядок подачі конкурсних робіт

6.1. Конкурсні роботи подаються або надсилаються поштою до виконавчого комітету Ярмолинецької селищної  ради на адресу: площа 600-річчя Ярмолинець 1, смт Ярмолинці, Хмельницької  обл., 32100.

6.2. Конкурсні роботи, що подаються в електронному вигляді, надсилаються на електронну скриньку yarm.selrada@ukr.net з поміткою у назві теми листа «Герб та прапор селищної територіальної громади»

 

VIІ. Нагородження переможців конкурсу

7.1. Переможцями конкурсу є особи, чиї конкурсні роботи набрали найбільшу кількість голосів за підсумками громадського голосування та були затверджені Ярмолинецькою селищною радою як офіційна символіка територіальної громади.

7.2. Переможець у конкурсі на кращий ескіз герба і прапора територіальної громади одержує коштовний подарунок. У разі, якщо переможцями на кращий ескіз герба і прапора є різні особи, подарунків - два.

 7.3. Переможці конкурсу зобов’язуються передати за договором виключні майнові авторські та суміжні права на символіку організатору конкурсу –Виконавчому комітету Ярмолинецької селищної ради. 

 

Селищний голова                                          Андрій ШУТЯК

  

 

 

 

 

                                                                            Виконавчому комітету

                                                                            Ярмолинецької селищної ради

                                                                            ПІП______________________

                                                                            Адреса____________________

                                                                             __________________________

                                                                            тел._______________________

 

 

ЗАЯВКА

на участь у конкурсі на створення офіційної символіки Ярмолинецької територіальної громади

 

            Прошу мені дозволити взяти участь у конкурсі зі створення ескізу герба та прапора Ярмолинецької селищної територіальної громади. З умовами проведення конкурсу на створення офіційної символіки Ярмолинецької територіальної громади ознайомлений (на) та погоджуюсь.

 

 

Дата                                                                                                    Підпис

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до розпорядження селищного голови

від 27.01.2021 року № 10 - о

 

 

С К Л А Д

комісії по визначенню переможців конкурсу на кращу офіційну символіку Ярмолинецької селищної територіальної громади

 

 

Березовський Іван Іванович – заступник селищного голови  з питань діяльності виконавчих органів ради.

Садлій Алла Іванівна – секретар селищної ради.

Стахова Юлія Євгенівна – керуючий справами (секретар) виконавчого комітету.

Галяс Сергій Володимирович  – т.в.о. начальника відділу культури, туризму та релігії Ярмолинецької селищної ради.

Коцюба Петро Степанович – голова Ярмолинецької ветеранської організації  (за згодою).

Андрушко Василь Васильович  –  депутат селищної ради, житель смт Ярмолинці (за згодою).

Ковалик Галина Миколаївна  -  депутат селищної ради, житель смт Ярмолинці (за згодою).

Гуменюк Алла Миколаївна – член виконавчого комітету, директор ПП «Редакція газети «Вперед» (за згодою).

 

 

 

 

 

 

Селищний голова                                  Андрій ШУТЯК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень