Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьома річниця розстрілів на Майдані: Україна 18 лютого згадує криваві події Революції Гідності

Дата: 18.02.2021 16:49
Кількість переглядів: 434

  Революція Гідності об’єднала людей, які повстали проти насилля, несправедливості, порушення європейських демократичних цінностей та прав людини.

  Саме 18 лютого Революція Гідності увійшла в гостру фазу. Того дня загинуло щонайменше 22 протестувальники, кілька сотень людей зазнали тяжких поранень.
   Зранку злочина влада Януковича розігнала протестувальників під Верховною Радою, а потім силовики знесли барикаду на вулиці Інститутській і почали штурмувати Майдан.

 

Фото без опису

 

Вони застосовували сльозогінний газ та світлошумові гранати. Надвечір здійснили спробу зачистити Майдан Незалежності - двома БТРами намагались підійти з Європейської площі. Тоді ж підпалили наметове містечко та Будинок профспілок - він горів цілу ніч.
 

Фото без опису

       Євромайданівці оголосили 20 лютого днем скорботи за загиблими в сутичках. Близько 9 години ранку «Беркут», за наказом злочинної влади, несподівано покинув зайняті позиції і рушив у напрямку вулиці Інститутської. Активісти сприйняли це як відступ і, пішовши слідом, потрапили в пастку – під прицільний обстріл. Кількість загиблих миттєво зросла до десятків. Люди гинули від прицільних пострілів у шию, голову, груди. Снайпери стріляли в медиків, священників. На першому поверсі готелю «Україна» облаштували госпіталь для поранених та вбитих.
     За даними прокуратури, загалом під час Євромайдану постраждало 2,5 тисячі людей, із них 104 особи загинули. Ми маємо пам’ятати кожного з них, бо за збиральною назвою – Небесна сотня – стоять імена мужніх синів й доньок України!

Фото без опису


   Наші земляки були активними учасниками Революції гідності та  виборювали права і свободу нашої  рідної землі: Побережний Леонтій, Головко Анатолій, Беренда Наталія, Ковалик Миколай, Андрушко Василь, Перхайло Олександр, Пушкін Віктор з синами Володимиром та Віктором, Клінич Павло, Радіонов Василь, Грох Микола, Федір Пронак.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень