Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Торгівля ранньоквітучими видами рослин заборонена

Дата: 22.02.2021 14:13
Кількість переглядів: 361

     Щороку, у весняний період, триває масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, в тому числі занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Висока декоративність та ранній термін цвітіння таких видів рослин як підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний, шафран Гейфелів, шафран весняний, цибуля ведмежа (черемша) та інші призводить до того, що збут цих рослин виходить далеко за межі ареалу їх зростання. 

Фото без опису

     Масове збирання ранньоквітучих видів рослин призводить до знищення популяцій їх окремих видів, наголошують екологи, тому проводиться посилення  заходів державного  щодо збереження  ранньоквітучих об’єктів рослинного світу.

    За незаконне придбання чи збут рослин, занесених до Червоної книги України, передбачена відповідальність за статтею 88-1 КУпАП у вигляді штрафу на суму від 510грн до 1700 грн з конфіскацією об’єктів рослинного світу. Дії щодо незаконного придбання та збуту об’єктів рослинного світу, вчиненні щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700грн до 3655грн з конфіскацією об’єктів рослинного світу. Крім того, за один екземпляр незаконно добутої рослини занесеної до Червоної книги України передбачена відповідна компенсація за її знищення, наприклад черемша (цибуля ведмежа)-62грн, шафрани (крокуси), підсніжники від 49грн до 62грн.

     Наголошуємо на тому, що заборонений продаж усіх дикорослих „червонокнижних ” квітів. Вмовляння перед природоохоронцями, правоохоронцями, що нібито вони вирощені у теплиці чи біля хати, не мають значення, бо заборона стосується усіх рослин, занесених до Червоної книги України.

     Знайте, що купуючи ці квіти, Ви підштовхуєте до ще більш масштабного збору в наступні роки. Просимо Вас: відмовтеся від цього маленького задоволення, допоможіть зберегти зникаючі рослини.

    Не купуйте їх! Цим ви заохочуєте збирачів.

    Пам'ятайте, що якщо не буде попиту – не буде пропозиції !

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень