Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Хмельницькій обласній адміністрації відбулося засідання асоціації ОТГ Хмельниччини

Дата: 26.02.2021 17:00
Кількість переглядів: 381

     26 лютого  в  Хмельницькій ОДА відбулося засідання Асоціації об’єднаних територіальних громад Хмельницької області. Головувала на нараді голова Хмельницького регіонального відділення Асоціації ОТГ, міський голова Дунаєвецької ОТГ Веліна Заяць. До спільного діалогу долучилися заступники голови адміністрації, голова обласної ради Віолета Лабазюк, депутат обласної ради Ульяна Ткаченко, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації ОТГ Валентина Полтавець, голови та представники сільських, селищних, міських об’єднаних територіальних громад, керівники окремих структурних підрозділів ОДА та інші запрошені.

     Перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін побажав учасникам засідання плідної роботи, конструктивного обговорення і напрацювання пропозицій, аби велика об’єднана громада Хмельниччини процвітала, отримувала гарні здобутки у своїй діяльності, на території області панувала безпека, мир, порядок, спокій та процвітання. “Реформа децентралізації надала на місця можливість розвивати свої регіони, самим хазяйнувати, і з одного боку – це велика перевага і преференція від держави, а з іншого – це виклик для кожної громади,  – сказав посадовець. – Тому тут має бути злагоджена робота та взаємодія, і в цьому питанні обласна державна адміністрація готова вам сприяти”.

     Одне з гострих актуальних питань, що виникло у зв’язку з стрімким розгортанням децентралізаційної реформи, є передача майна, прав та обов’язків райдержадміністрацій, що припиняються. Наразі завершується процес передачі у комунальну власність територіальних громад об’єктів спільної власності територіальних громад районів. Станом на 25 лютого 2021 року передано 852, не завершено передачу  10 об’єктів: закладів освіти – 6, закладів культури – 2, закладів охорони здоров’я – 2.

     Також важливим питанням є забезпечення належної доступності населення до послуг, в тому числі і адміністративних. На даний час функціонують ЦНАПи лише в 29-и територіальних громадах області, зокрема на території Ярмолинецької ОТГ ЦНАП працює належним чином.

     Депутат обласної ради Ульяна Ткаченко побажала керівникам громад та їхнім командам злагодженої роботи та плідної співпраці з обласною владою, депутатським корпусом, народними депутатами на благо розвитку Хмельниччини та її жителів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень