Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Декларування-2021: громадянам, які одноосібно обробляли у минулому році земельні ділянки понад 2 гектари, необхідно задекларувати доходи

Дата: 10.03.2021 09:06
Кількість переглядів: 746

     Громадянам Ярмолинецької територіальної громади у яких є в наявності земельні ділянки більше 2 га та використовується одноосібно.

Фото без опису

     Згідно пп. 165.1.24 Податкового Кодексу України від 02.10.2010 №2755-VI із змінами і доповненнями у разі перевищення розміру земельних ділянок що перебуває у власності 2 га, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах та відповідно до пп.168.2.1 п. 168.2 ст. 168 платник податків зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподаткованого доходу, оподаткувати їх за ставкою 18% та 1,5% військовим збором та подати декларацію про майновий стан і доходи.

     Згідно пп.49.18.4 п. 49.18. ст.49 Податкового Кодексу України від 02.10.2010 №2755-VI із змінами і доповненнями декларація про майновий стан і доходи подається щорічно до 01 травня 2021 року.

     Враховуючи вищевикладене, на підставі пп. 20.1.1 п.20.1 ст. 20 Податкового Кодексу України просимо  Вас   з’явитися  до Ярмолинецької ДПІ за адресою смт. Ярмолинці площа 600 річчя Ярмолинець для надання пояснень, документального підтвердження сум отриманих доходів  та подання декларації про майновий  стан і доходи.

      Разом з тим, доводимо до Вашого відома, що ст. 78 Податкового Кодексу України визначено, порядок проведення позапланових  документальних  перевірок. Однією із підстав  для позапланових документальних перевірок є наслідки  перевірок інших платників податків або отримання  податкової інформації  якими виявлено факти, що свідчать про можливі  порушення платником податків, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено  на органи державної податкової служби, якщо платник  податків не надасть пояснення на  обов’язковий запит органу  державної  податкової  служби протягом  15 робочих  днів з дня отримання запиту.

  У разі  не надання пояснень та документального  підтвердження, відповідно до вимог пп. 78.1.1  п.78.1  ст. 78 Податкового Кодексу України виникнуть підстави для проведення позапланової виїзної перевірки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь