Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Починається реєстрація на освітньо-грантову програму для жінок-фермерок TalentA-2021

Дата: 12.03.2021 10:02
Кількість переглядів: 685

     9 березня 2021 року розпочинається реєстрація учасниць на освітньо-грантову програму для жінок-фермерок TalentA, засновану за ініціативи та фінансування міжнародної сільськогосподарської науково-дослідницької компанії Corteva Agriscience. Програма реалізується за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Фонду ООН у галузі народонаселення, Центру «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» та Громадської організації «Всеукраїнська Рада жінок-фермерок». Реєстрація на програму триватиме до 11 квітня 2021 року.

     Програма TalentA сприятиме покращенню продовольчої безпеки суспільства через розширення можливостей з освіти та доступу до фінансів для жінок, які проживають у сільській місцевості та зайняті у сільському господарстві, і передбачає проведення навчального онлайн-хабу та грантового конкурсу мікропроєктів.

     Базуючись на засадах успішної реалізації першої програми в Україні, яка відбулася минулого року, набутого досвіду та відгуках учасниць, організатори внесли зміни до процесів, що дозволить вивести проєкт TalentA на ще якісніший рівень. 

Зокрема, збільшено кількість учасниць програми – цього року доступ до навчального хабу отримають всі зареєстровані заявниці, які відповідають встановленим критеріям, але не більше ніж 100 осіб в порядку черги (у 2020 році кількість учасниць була обмежена і становила 20 осіб). Основні критерії для участі в програмі TalentA-2021: вік від 18 років; проживання в населеному пункті з населенням до 10 000 осіб; наявність офіційної реєстрації сільськогосподарського підприємства (самозайнятість або офіційне працевлаштування на підприємстві) з терміном його діяльності від 1 року.

     Навчальний план TalentA-2021 ще краще відповідатиме запитам сучасних українських фермерок – на додачу до попередніх лекцій з розвитку soft skills, бізнесу, сучасних агрономічних технологій, доступу до фінансування, в навчальному плані з’явилися модулі з юридичної грамотності та сталого розвитку. Учасниці цього року також матимуть змогу ознайомитися з більшою кількістю успішних кейсів за різними тематичними напрямками. 

     Відповідно до оновлених правил, у серпні до фіналу буде відібрано 20 учасниць з числа тих, хто набрав найвищі бали під час тестування за підсумками навчального процесу та відвідав не менше 75% лекцій. Організатори наголошують, що участь у програмі TalentA є безкоштовною, але її мета – дати знання та ідеї саме тим, хто прагне розвитку та вдосконалення і має відповідну мотивацію, а тому Сертифікат учасниці Програми TalentA має засвідчувати нову якість підготовки слухачок. 

     Власниці Сертифікатів TalentA-2021 матимуть можливість взяти участь в грантовій частині проєкту та позмагатися за гранти від компанії Corteva Agriscience на розвиток продовольчої безпеки своїх громад.

З     важаючи на досвід минулого року,  рівень та соціальну значущість проєктів, Corteva Agriscience ухвалила рішення про збільшення грантового фонду – у 2021 році він становить $22 000 і буде розподілений наступним чином:

1 місце – 10000 доларів США;
2 місце –  7000 доларів США;
3 місце –  5000 доларів США.

(розрахунок в національній валюті за курсом НБУ, встановленим на день перерахунку коштів).

     Оголошення переможниць відбудеться 15 жовтня у Всесвітній день сільських жінок.

     Ознайомитися з офіційними правилами TalentA-2021 та заповнити реєстраційну форму на програму можна за посиланням.

Нагадаємо, що переможницями TalentA-2020 стали шість учасниць з різних регіонів України, які представили мікропроєкти в різних напрямках сільського господарства – від тваринництва до садівництва, які сприятимуть підтримці продовольчої безпеки їхніх громад. Робота над реалізацією проєктів має бути завершена до травня 2021 року. 

     Про програму TalentA

     TalentA – інноваційна освітньо-грантова програма для розвитку та підтримки талановитих сільських жінок-фермерок і покращення продовольчої безпеки їхніх громад. Ініційована компанією Corteva Agriscience у 2019 році разом із Федерацією асоціацій сільських жінок Іспанії (FADEMUR) в Іспанії, програма нині успішно реалізується також в Україні, Португалії, Румунії та Росії.  Для отримання додаткової інформації відвідайте сайт www.talenta.org.ua, а також слідкуйте за перебігом Програми TalentA у Facebook.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень