Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відповідаємо на запитання батьків. Чи може вчитель надсилати завдання у Viber замість онлайн-уроків? Позиція Міністерства освіти та науки України.

Дата: 09.04.2021 09:29
Кількість переглядів: 847

      Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що школи можуть на свій розсуд організовувати навчальний процес в умовах карантину, оскільки законом наділені автономією.

     Про це він розповів під час брифінгу, присвяченому 100 дням перебування на посаді, коментуючи скарги батьків на те, що не всі вчителі проводять онлайн-уроки, а деякі тільки кидають у Viber посилання на номери сторінок підручників для самостійного опрацювання.

Фото без опису

     Відповідно до Закону України «Про освіту» навчальні заклади наділені автономією, що полягає в їхній самостійності, незалежності та відповідальності в прийнятті рішень, зокрема тих, що стосуються організації навчального процесу.

     Міністр пояснив, що «окрім дистанційної форми, коли учасники взаємодіють за допомогою сучасних цифрових технологій, може бути очна, змішана або інша форма навчання, що поєднує дистанційне та очне навчання». При цьому необхідно враховувати загальну ситуацію та карантинні й протиепідемічні заходи в закладах загальної середньої освіти.

     Сергій Шкарлет зазначив, що для учнів, які не можуть узяти участь в синхронному режимі взаємодії з поважних причин, навчальний заклад може забезпечити використання інших засобів комунікації, доступних для них: телефонного, поштового зв'язку тощо.

Фото без опису

     Урядовець наголосив, що заклад освіти має забезпечити регулярні відстеження результатів навчання учнів, а також за потреби має надавати їм підтримку в освітньому процесі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень