Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чергове засідання ініціативної групи з розробки Герба та Прапора Ярмолинецької селищної ради

Дата: 22.04.2021 16:19
Кількість переглядів: 673

     Сьогодні, 22 квітня 2021 року, в читальному залі центральної бібліотеки  відбулося чергове засідання ініціативної групи з розробки Герба та Прапора Ярмолинецької селищної ради та населених пунктів, які входять до її складу. 

 

Фото без опису

 

     Насамперед учасники познайомилися з краєзнавцем, дослідником української геральдики, письменником – Напиткіним Валерієм Михайловичем.

     Валерій Михайлович є автором 5 книг з геральдики, 150 гербів, член Національної спілки краєзнавців, член Українського геральдичного товариства.

     Валерій Напиткін  спільно з художником, іконописцем, майстром геральдики Войталюком Петром Броніславовичем розробляють зразки геральдики.  

     У ході зібрання учасників було ознайомлено з основними правилами та вимогами до розробки та прийняття символіки сіл та селища.

 

Фото без опису

 

     Для досягнення повноцінності герба при створенні нових знаків велике значення має відображення специфічних місцевих особливостей, котрі підкреслюватимуть у гербі індивідуальність конкретного гербоносія та не втратять свого значення протягом тривалого часу: територіальні та географічні особливості, візерунки вишивок тощо. У гербі застосовуються метали – срібло і золото, та кольори – синій, червоний, чорний, зелений і пурпуровий. У прапорі, на відміну від герба, можливе використання більшої кількості кольорів та їхніх відтінків.

 

Фото без опису

 

     Після презентації зразків було жваве обговорення, присутні ділилися своїм баченням з геральдистами.

     Символіка розробляється з метою збереження історичної та культурної спадщини Ярмолинецької територіальної громади, тому робота в цьому напрямку продовжується.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень