Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На околиці Ярмолинець розчистили й прибрали територію, прилеглу до сміттєвого полігону та кладовища

Дата: 26.04.2021 09:58
Кількість переглядів: 1089

     Територія на околиці Ярмолинець, прилегла до полігону твердих побутових відходів та до нового кладовища. Місце на надто затишне і досить занедбане. З ініціативи Ярмолинецької селищної ради у п’ятницю, 23 квітня, цю територію капітально розчистили й прибрали. День вибирали з огляду на погодні умови. І синоптичний прогноз не підвів: погода роботі сприяла.

 

Фото без опису

 

     У прибиранні території були задіяні всі комунальні заклади Ярмолинецької селищної ради, апарат, а також юридичні особи селищної ради.

     Повирізали зарослі чагарників. Згорнули й вивезли суху траву. Технікою згорнули траву й сміття і розрівняли ґрунт вздовж огорожі сміттєзвалища. Це був початковий етап робіт і найоб'ємніший. Після чого на підготовлених ділянках висадили дерева. Сосни, ялини і берізки.

 

Фото без опису

     Саджанці надали державне підприємство «Ярмолинецьке лісове господарство» та Ярмолинецьке лісогосподарське підприємство «Агроліс». Молоді культурні насадження покликані надати цій території належного естетичного вигляду і покращити екологічну ситуацію.

 

Фото без опису

     Подальші кроки, які планує місцева влада, – це ефективна захисна огорожа довкола сміттєзвалища. Основне завдання такої огорожі – перешкоджання потраплянню поліетиленових пакетів й іншого сміття, яке розноситься вітром, з території полігону на прилеглі території. Для цього слід вирівняти й укріпити наявну огорожу і додатково оснастити її верхню частину спеціальною сіткою з нахилом на сам полігон.

 

Фото без опису

     Обсяг робіт попереду чималий. Але у керівництва громади є конкретне бачення того, що і як потрібно робити. Та й початок зроблено. Дякуємо усім, хто підставив своє плече і допоміг привести в належний вигляд цю непросту територію.

 

Фото без опису

     Наближаються великодні свята, а через тиждень по тому поминальні дні. Звертаємося до жителів громади з проханням, провідуючи місця поховання своїх рідних та близьких, відмовитися від бездушних і шкідливих для довкілля штучних квітів. Давайте будемо зрощувати культуру висадження живих квітів й інших декоративних рослин на вшанування пам’яті дорогих нам людей.  

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень