Ярмолинецька селищна рада
Хмельницька область Хмельницький район

На околиці Ярмолинець розчистили й прибрали територію, прилеглу до сміттєвого полігону та кладовища

Дата: 26.04.2021 09:58
Кількість переглядів: 1144

     Територія на околиці Ярмолинець, прилегла до полігону твердих побутових відходів та до нового кладовища. Місце на надто затишне і досить занедбане. З ініціативи Ярмолинецької селищної ради у п’ятницю, 23 квітня, цю територію капітально розчистили й прибрали. День вибирали з огляду на погодні умови. І синоптичний прогноз не підвів: погода роботі сприяла.

 

Фото без опису

 

     У прибиранні території були задіяні всі комунальні заклади Ярмолинецької селищної ради, апарат, а також юридичні особи селищної ради.

     Повирізали зарослі чагарників. Згорнули й вивезли суху траву. Технікою згорнули траву й сміття і розрівняли ґрунт вздовж огорожі сміттєзвалища. Це був початковий етап робіт і найоб'ємніший. Після чого на підготовлених ділянках висадили дерева. Сосни, ялини і берізки.

 

Фото без опису

     Саджанці надали державне підприємство «Ярмолинецьке лісове господарство» та Ярмолинецьке лісогосподарське підприємство «Агроліс». Молоді культурні насадження покликані надати цій території належного естетичного вигляду і покращити екологічну ситуацію.

 

Фото без опису

     Подальші кроки, які планує місцева влада, – це ефективна захисна огорожа довкола сміттєзвалища. Основне завдання такої огорожі – перешкоджання потраплянню поліетиленових пакетів й іншого сміття, яке розноситься вітром, з території полігону на прилеглі території. Для цього слід вирівняти й укріпити наявну огорожу і додатково оснастити її верхню частину спеціальною сіткою з нахилом на сам полігон.

 

Фото без опису

     Обсяг робіт попереду чималий. Але у керівництва громади є конкретне бачення того, що і як потрібно робити. Та й початок зроблено. Дякуємо усім, хто підставив своє плече і допоміг привести в належний вигляд цю непросту територію.

 

Фото без опису

     Наближаються великодні свята, а через тиждень по тому поминальні дні. Звертаємося до жителів громади з проханням, провідуючи місця поховання своїх рідних та близьких, відмовитися від бездушних і шкідливих для довкілля штучних квітів. Давайте будемо зрощувати культуру висадження живих квітів й інших декоративних рослин на вшанування пам’яті дорогих нам людей.  

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь