Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У селі Соснівці впорядкували поховання вояків УНР

Дата: 27.04.2021 14:55
Кількість переглядів: 992

     У селі Соснівці Ярмолинецької селищної територіальної громади є братське поховання вояків Української Народної Республіки.

     З усних переказів відомо, що тут покояться троє хлопців. Приблизний час поховання 1918 – 1920 роки. Хоча імена вояків загубилися у часі, пам'ять про те, в ім’я чого вони віддали своє життя, досі живе серед місцевих мешканців.

 

Фото без опису

 

     Кілька років тому на місці поховання насипали курган і встановили дерев’яний хрест. Це була добра воля учасника бойових дій на сході України Віктора Боднара і його побратимів. Але з того часу минуло кілька років, і належного догляду за братською могилою вояків УНР, на жаль, не було.



Фото без опису

 

     З проханням допомогти впорядкувати столітнє поховання цієї весни до Ярмолинецької селищної ради і громадських активістів звернувся староста села Соснівка Віктор Пушкін. Добра справа об’єднала небайдужих людей, і діло пішло. Техніку надав місцевий фермер Михайло Забавський. Долучилася також молодь з військово-патріотичного клубу «Молодіжна козацька Січ Ярмолинеччини».

     Місцевість очистили від чагарників, вивезли сміття, яке люди бездумно скидали неподалік. Курган впорядкували, висадили два кущі калини, встановили синьо-жовтий та червоно-чорний прапори.

 

Фото без опису

 

     Такі місця пам’яті – це насамперед важливо для нашої молоді, яка, аби твердо стояти на ногах, має відчувати своє коріння. Міцне і життєдайне.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень