Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ОГОЛОШЕННЯ ПРО НАМІР ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ТАРИФІВ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ

Дата: 07.05.2021 08:53
Кількість переглядів: 898

Фото без опису

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 комунальне підприємство «Комунальник-2011» доводить до відома споживачів, що має намір здійснити зміну тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Комунальне підприємство «Комунальник-2011» повідомляє, що діючі тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення були встановлені рішенням виконавчого комітету Ярмолинецької селищної ради від 15.06.2017 р. №  2 лише для інших споживачів, дане рішення набрало чинності з 15 березня 2020 року у розмірі:

тарифи на послуги з водопостачання за 1 м³:

  • для населення – 10,18 грн. (з врахуванням  ПДВ та рентабельності 0 %);
  • бюджетних установ – 11,71 грн. (з врахуванням  ПДВ та рентабельності  15%);
  • інших установ – 14,27 грн. (з врахуванням  ПДВ та рентабельності 40 %);
  • водовідведення за 1 м³:
  • для населення – 13,30 грн. (з врахуванням  ПДВ та рентабельності 0 %);
  • бюджетних установ – 15,30 грн. (з врахуванням  ПДВ та рентабельності 15 %);
  • інших установ – 18,50 грн. (з врахуванням  ПДВ та рентабельності 40 %);

За цей період вартість даних послуг значно зросла з незалежних причин господарської діяльності, а тому діючі тарифи на  централізоване водопостачання та централізоване водовідведення не покривають витрат, пов’язаних з виробництвом послуг, що призвело до збитковості підприємства.

 З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення до економічно обґрунтованого рівня.  

Фінансовий стан є найважливішою характеристикою надійності, стійкості й ділової активності підприємства. Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до Постанови КМ України від 01.06.2011 р. № 869 « Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в редакції Постанови КМУ від 3 квітня 2019 року № 291. які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг.

Основними чинниками, що вплинули на ріст собівартості централізованого водопостачання та централізованого водовідведення є постійне зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних ресурсів , податків  та зборів.

Згідно поданих розрахунків тариф  на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів КП «Комунальник-2011» становитиме

  • централізоване водопостачання  у розмірі 16,60 грн. за 1 куб. м.;
  • централізоване водовідведення  у розмірі 26,13 грн. за 1 куб. м.

Таким чином приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та безперебійного забезпечення споживачів питною водою.

Зауваження  та пропозиції приймаються у письмовій формі  протягом 30 днів з 14 травня 2021 р. по 14 червня 2021 р до 17 годин., за адресою КП «Комунальник-2011» вул. Центральна 14, смт. Ярмолинці.

Громадські слухання відбудуться 15 червня 2021 року о 10 годині в залі засідань адмінприміщення  КП «Комунальник-2011» за адресою: смт Ярмолинці, вул.. Центральна 14;


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь