Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ярмолинецький районний сектор з питань пробації спільно з відділом соціальних служб КУ ЦНСП Ярмолинецької селищної ради привітали підопікових з Міжнародним днем захисту дітей

Дата: 27.05.2021 13:29
Кількість переглядів: 575

     Діти – це особлива соціально-демографічна група населення з віковими обмеженнями від народження до 18 років, яка має свої права, інтереси, специфічні проблеми, але не може відстоювати і захищати їх перед суспільством. Унаслідок цього сьогодні досить гостро постає проблема захисту дітей та їхніх прав.

     Міжнародне співтовариство, Організація Об’єднаних Націй уже кілька десятиріч працюють над тим, щоб створити дітям усього світу якнайкращі умови для життя й усебічного розвитку. Результатом цієї праці стала низка міжнародних документів надзвичайної ваги, які стосуються прав дитини і забезпечення виживання, захисту та розвитку юного покоління.

     Базовим документом, спрямованим на захист дітей, є Конвенція «Про права дитини», прийнята Організацією Об’єднаних Націй. Це найперша у світовій історії глобальна угода щодо прав дитини: 191 країна світу ратифікувала Конвенцію, зобов’язавшись узгодити власне законодавство з її положеннями.

     Україна приєдналась до неї у 1991 році.

Фото без опису

     Щорічно 1 червня в Україні відзначають Міжнародний день захисту дітей.

     Напередодні свята 27 травня 2021 р. начальник Ярмолинецького районного сектору з питань пробації Андрій Навроцький спільно зі спеціалістами відділу соціальних служб КУ ЦНСП  привітали підопікового неповнолітнього з Днем захисту дітей, вручили подарунок й провели профілактичну роботу з метою недопущення вчинення повторних кримінальних правопорушень.

     Основну увагу було зосереджено на важливості дотримання вимог чинного законодавства, загальноприйнятих правилах поведінки в суспільстві та явищах, які є причиною більшості протиправних вчинків, – це зловживання алкоголем, наркоманія, небажання працювати тощо.

     З матір’ю неповнолітнього також провели роз’яснювальну роботу щодо належного виконання нею її батьківських обов’язків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень