Ярмолинецька селищна рада
Хмельницька область Хмельницький район

Зміни в умовах призначення житлових субсидій: куди звертатися і які документи подавати

Дата: 03.06.2021 09:38
Кількість переглядів: 672

     Кабінетом Міністрів України 19.05.2021р. прийнято постанову № 505 «Про деякі питання призначення житлових субсидій», якою уточнено зміни в умовах призначення житлових субсидій та передбачено нові форми заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Фото без опису

     Відповідно до Постанови № 505, розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020 – 2021 років, проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

- надавалася у грошовій безготівковій формі;

- була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);

- була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

 

     Вищевказаним категоріям громадян необхідно звернутися за призначенням житлової субсидії, подавши заяву і декларацію одним із таких способів:

- через уповноважених осіб територіальних громад (у тому числі старостати) та ЦНАПи;

- безпосередньо до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад;

- заповнені бланки заяви і декларації можна надіслати поштою на адресу органу соціального захисту населення;

- через електронний сервіс, який розміщено на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua

     Житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у травні – вересні 2021 р., буде призначатися з травня 2021 року.

     Бланки Заяви та Декларації можна роздрукувати з офіційного веб-сайту Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua/news/16214.html

     Громадянам, яким призначення житлової субсидії проводиться без звернень, необхідно до 1 вересня 2021 р. повідомити органи соціального захисту населення про умови, за яких житлова субсидія не призначається, що визначенні у п. 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ від 21.10.1995 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь