Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ярмолинці та Йонава – тепер міста-побратими

Дата: 14.06.2021 13:00
Кількість переглядів: 1897

      У Ярмолинець з’явилося місто-побратим у Литві. Литовська Йонава – промислове місто з населенням близько 35 тисяч осіб, дев’яте за чисельністю населення в країні.

      Перший спільний проєкт міст-побратимів Ярмолинець та Йонави буде в освітній галузі й матиме назву «братська школа». Йдеться про партнерство двох шкіл – однієї з нашого боку і однієї йонавської школи. Це цікавий сучасний підхід до розширення кругозору учнів і обміну досвідом. Наразі погоджуються деталі співпраці.

       Перші домовленості між Ярмолинецькою громадою і литовською стороною були досягнуті у травні цього року. Результатом домовленостей стало впровадження у 5 навчальних закладах Ярмолинеччини литовської електронної інформаційної системи «Моя школа».

Фото без опису

      10 червня 2021 року Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк мав ще одну зустріч з нашими литовськими партнерами. На запрошення Посла Литовської Республіки в Україні пана Вальдемараса Сарапінаса та Посла Республіки Польща в Україні пана Бартоша Ціхоцького очільник Ярмолинецької громади взяв участь в урочистостях з нагоди 230-ї річниці ухвалення Конституції Речі Посполитої 3 Травня (вважається першою в Європі і другою у світі, після американської — 1787 р., письмовою конституцією).

Фото без опису

     Прийом відбувався в митрополичих садах Собору Святої Софії в Києві. Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк відвідав офіційні урочистості, після чого мав низку зустрічей з представниками польської та литовської делегацій. Окрім спільного з литовською стороною освітнього проєкту «братська школа», було досягнуто певних домовленостей також із польською стороною.

Фото без опису

     У розмові з Послом Республіки Польща в Україні паном Бартошем Ціхоцьким та віце-маршалком Сейму Республіки Польща пані Малґожатою Ґосєвською очільник Ярмолинецької громади обговорив перспективи  проведення 2022 року спільних із польською стороною заходів до 220-річчя  від дня народження польського поета і фольклориста Мавриція Гославського, який є уродженцем с. Косогірка (колишнє містечко Фрампіль) на Ярмолинеччині. Окрім того, у Косогірці має з’явитися музей Мавриція Гославського з окремими функціями дозвіллєвого центру. Це дасть поштовх розвитку туристичного потенціалу Ярмолинецької громади.

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень