Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Поетичний вернісаж Жанни Олійник

Дата: 18.06.2021 08:29
Кількість переглядів: 737

     Коли прокинулась від сну природа, коли дзвенить в блакиті пташиний спів, теплий літній вітерець приніс до нас свято – ювілей красивої і талановитої жінки, гарної господині, щирої вдачі людини, членкині Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», членкині літературного клубу «Автограф»,  жительки нашої громади – Жанни Василівни Олійник.  Вона –  одна із найвідоміших літераторів нашого краю, автор пісні «Ярмолинці» та гімну Ярмолинецької центральної бібліотеки, багатьох віршів, які звучать зі сцени на різних заходах. Поетесу залюбки запрошують на бібліотечні, шкільні, громадські заходи. Вона є однієї з організаторів літературного клубу «Автограф» та її активним учасником.

Фото без опису

     Народилася Жанна Василівна 8 червня в місті Одесі. Згодом батьки переїхали в мальовниче містечко Ярмолинці. Тут закінчила десятирічку, пізніше – Хмельницький технологічний інститут. Працювала медичним реєстратором у Ярмолинецькій лікарні та не полишала відшліфовувати своє поетичне слово до високого рівня, а хист до написання поезії проявився ще в шкільні роки. Сьогодні Жанна Олійник – авторка збірки «Невигадана історія», співавторка книг «Хай святиться ім’я Твоє» та «Зоряна підкова». Твори ювілярки надруковані в колективних збірках «Щоби не впала Україна на вщент розбиті її коліна», а також у всіх 15-ти випусках літературного альманаху «Медобори».

Фото без опису

     З приводу свята у читальній залі Ярмолинецької центральної бібліотеки відбувся поетичний вернісаж «Магія пера Жанни Олійник». Тому всі мистецькі сили громади готувалися до ювілею поетеси із задоволенням: колеги по перу писали вітальні вірші, працівники бібліотеки оформили цікаву фотозону та організувала виставку публікацій і світлин про життя і творчість пані Жанни.

Фото без опису

     Жанну Олійник знають не лише в рідному селищі та громаді, але й на теренах Хмельниччини та інших регіонів як поетесу, у творах якої поєдналася тонка лірика та міцна громадська позиція, що випливає у рядки то піднесенням, то щемливим сумом.

     На свято завітала начальник відділу культури, туризму і релігії Ярмолинецької селищної ради Ірина Бойко, яка висловила слова вдячності ювілярці за її поетичний талант та вручила подяку від імені Ярмолинецького селищного голови Андрія Шутяка. В дарунок виконала пісню «Ярмолинецький вальс» на слова Жанни Василівни.

Фото без опису

     Привітати винуватицю свята приїхав із міста Хмельницького член Національної спілки письменників України Михайло Цимбалюк, який читав свої власні вірші та висловив теплі вітання на адресу поетеси.

     Заслужені артисти України брати Євген та Вадим Гжегожевські не могли не завітати на свято, адже слова багатьох пісень, які виконують артисти, написані пані Жанною. Тож в нашій залі звучали чудові пісні «Ярмолинці – рідне містечко» та «Весілля доньки».

Фото без опису

        До ювілею поетеси в часописі «Вперед» в рубриці «Галерея жіночих портретів» було опубліковане інтерв’ю головного редактора видання Алли Гуменюк «Жанна Олійник: у людях найбільше ціную людяність», в якому розкрито усі грані душі поетеси. Алла Миколаївна є також творчою особистістю: пише вірші та мелодії до своїх творів. Тож на зустріч із Жанною Олійник завітала із великою радістю, розповіла про їхнє знайомство та побажала поетесі незрадливої фортуни, незгасимої енергії, здійснення творчих задумів та сподівань.

Фото без опису

     Вірші Жанни Василівни надихнули учителів та учнів до написання наукової праці Малої академії наук. Метою дослідження стало узагальнення творів поетеси-землячки та показ її внеску в літературну творчість Хмельниччини. Про це розповіла Тетяна Граб – заступник директора Ярмолинецького будинку дитячої та юнацької творчості. Тетяна у своєму виступі порівняла творчість ювілярки з творчістю Ліни Костенко та подарувала власну збірку «Вузлики на пам’ять».

Фото без опису

     Теплими словами вітали Жанну Василівну голова ради ветеранів Ярмолинецької селищної територіальної громади Петро Коцюба, члени літературного клубу «Автограф». З вітальним словом виступила близька подруга та засновниця літературного клубу «Автограф» Марина Гриб.

     Під час теплої зустрічі для всіх присутніх демонструвались фото з архіву Жанни Олійник та архіву Ярмолинецької центральної бібліотеки.

     Ведучі заходу Світлана Денисюк та Сніжана Божик привітала поетесу з ювілейним днем народження, побажали міцного здоров’я, цікавих зустрічей з читачами і творчого натхнення. незрадливої фортуни, незгасимої енергії, здійснення творчих задумів і сподівань. Усі присутні виконали пісню «Многая літа».

     По завершенню творчого вечора Жанна Олійник висловила подяку всім гостям свята. Спільні пам’ятні фото залишаться на згадку для всіх присутніх.

Фото без опису

 

Підготувала Олена Слободян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь