Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Невідворотність покарання

Дата: 20.07.2021 11:12
Кількість переглядів: 361

     Ярмолинецький районний суд погодився з позицією місцевої прокуратури та 07.07.2021 визнав місцевого жителя винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч.1,2 ст. 307  КК України (ч.1 ст.307 КК України-  незаконне придбання та зберігання з метою збуту, а також незаконний збут психотропної речовини; ч. 2 ст. 307 КК України -  незаконне придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненого повторно та незаконне придбання і зберігання з метою збуту психотропної речовини, вчиненого повторно)  та кримінального проступку, передбаченого  ч.1 ст.309  КК України (ч.1 ст.309 КК України - незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту).

     Так, 30 річний місцевий житель, упродовж лютого поточного  року,  незаконно придбав   психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін, загальною масою близько 0,2 г, яку   умисно, незаконно зберігав при собі з метою подальшого незаконного збуту та ,  в подальшому, знаходячись поблизу дитячого садочку в смт Ярмолинці  умисно, незаконно,   збув її за 300 грн. іншій особі.

     Окрім цього, вказана особа, продовжуючи свою злочинну діяльність,   умисно, незаконно, повторно, з метою подальшого незаконного збуту, придбав  речовину рослинного походження зеленого кольору, яка є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом,   загальною масою   314,5 г,   порошкоподібну речовину  білого кольору, яка містить у своєму складі психотропну речовину – амфетамін, обіг якої обмежено, загальною масою 1,05 г,  які в розфасованому  вигляді умисно, незаконно зберігав за адресою власного проживання, з метою подальшого незаконного збуту.

     Також за місцем проживання вказаної особи  працівниками поліції було виявлено та вилучено електронні ваги, на якій містились нашарування психотропної речовини – амфетаміну, обіг якої обмежено, масою – 0,001г., яка залишилась внаслідок фасування психотропної речовини останнім, з метою подальшого, незаконного збуту.

     Також, вказана особа,  усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, порушуючи правовий режим обігу наркотичних засобів в Україні, умисно, незаконно, повторно, з метою власного вживання, придбав особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс та перевіз її в приміщення квартири за місцем проживання,  для власного вживання, шляхом паління без мети збуту.

      Крім цього,  в приміщенні квартири  працівниками поліції у вказаної особи  було виявлено та вилучено чотири верхніх фрагменти ПЕТФ пляшок, на яких наявні нашарування особливо небезпечного наркотичного засобу – екстракту канабісу, загальною масою  0,9 г, які останній  умисно, незаконно, зберігав для власного вживання, без мети збуту.

      Обвинуваченого визнано винним у вчиненні вище вказаних злочинів та  призначено  реальну міру покарання – 4 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, належного йому на праві власності, окрім житла.

 

Начальник Ярмолинецького відділу

Хмельницької окружної прокуратури                                                                    І.Бантюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень