Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги перевізників та вантажовідправників! Сезонні обмеження руху

Дата: 23.07.2021 13:33
Кількість переглядів: 1528

Фото без опису

     Нагадуємо, у межах області діють сезонні обмеження руху для великовагових транспортних засобів за температури повітря вище +28 градусів з 10:00 до 22:00 години.

     Такі обмеження щороку вводяться на початку літнього сезону задля збереження автомобільних доріг загального користування.

     На автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити.

Фото без опису

     Верховна Рада України на засіданні 3 червня 2021 року ухвалила законопроєкт №3742 у другому читанні та в цілому, який є одним із двох основних документів для повноцінного запуску системи габаритно-вагового контролю.

     Так, передбачається законодавчо закріпити можливість автоматичної фіксації порушень, пов’язаних з відсутністю документів у разі перевищення вагових або габаритних обмежень.

     Крім того, Укртрансбезпеці дадуть можливість стягувати у судовому порядку плату за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів, параметри яких порушують норми, під час здійснення габаритно-вагового контролю.

     Запроваджується також адміністративна відповідальність за правопорушення у сфері автобезпеки, зафіксовані автоматично або за допомогою фото- і кінозйомки.

     Згідно з текстом законопроєкту, за перевезення пасажирів та вантажів без необхідних документів передбачено штраф у 17 000 грн. Для міжнародних перевезень – 34 000 грн. За перевищення вагово-габаритних нормативів від 5% до понад 30% штраф варіюється від 8 500 грн до 51 000 грн.

     Кого стосується заборона?

     Транспортних засобів, фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше ніж 7 тонн.

     Для кого робимо виняток?

     Вантажівок, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

     За яких умов обмежується рух?

     У денну пору доби при температурних показниках повітря вище +28 градусів за Цельсієм.

     Що робити водіям?

     Перечекати спекотний період можна на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів у смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

  • Відшукати місце відстою вздовж державних доріг можна за вказівниками або скористатися Google мапою https://bit.ly/3tW0aKP
  • Також ви можете скористатися TIR-паркінгом. Мапа їхнього розташування за посиланням https://bit.ly/2RZMRf2

      Хто контролює дотримання обмежень?

     Згідно з чинним законодавством, дотримання водіями вантажних засобів сезонних обмежень та вагових параметрів перевіряють територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та обласні підрозділи Національної поліції України.

      Мапу розміщення комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-In-Motion можна переглянути за посиланням http://surl.li/aajva

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень