Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин триває

Дата: 30.07.2021 14:00
Кількість переглядів: 1629

     Працювати за трудовим договором – вигідно! Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні. Вам допоможуть у разі нещасного випадку на роботі, дадуть пільги, якщо у вас є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники.

Фото без опису

     Ви власник бізнесу і наймаєте працівників без трудового договору? Будьте готові витрачати час і ресурси на навчання – досвідчені спеціалісти до вас не підуть або швидко знайдуть краще місце. Вам буде складніше отримати банківські кредити, інвестиції. А в разі перевірки інспекції праці на вас можуть накласти відчутний штраф за порушення трудового законодавства.

     Зрештою, через несплату податків і єдиного соціального внеску держава змушена підвищувати податки для бізнесу, щоб виплачувати пенсії, лікарняні, утримувати школи, лікарні, ремонтувати дороги тощо.

     Інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин, до якої залучені Державна служба України з питань праці, Державна податкова служба України, Національна поліція України, Державна служба України з безпеки на транспорті, Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Державна міграційна служба та органи місцевого самоврядування триває.

     З 1 липня, дати початку інспекційної кампанії, в Україні розпочато 1063 інспекційні відвідування, в ході яких виявлено 3216 працівників, допущених до роботи без укладення трудових договорів, що свідчить про ретельну підготовку інспекційних заходів за результатами ризикоорієнтованого підходу.

     Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця.

     З початку інспекційної кампанії у 110 роботодавців Хмельницької області виявлено та задокументовано факт використання незадекларованої праці 268 найманих працівників.

     Найчастіше випадки використання незадекларованої праці трапляються серед суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність в наступних галузях: швейне виробництво, сільське господарство, торгівля, будівництво, організація харчування. Наразі вирішуються питання щодо притягнення цих роботодавців до адміністративної та фінансової відповідальності.

     Дізнайтеся більше про незадекларовану працю за посиланням: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень