Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Творчий звіт хорового колективу «Журавка». Як пройшло пісенне свято в осінньому парку

Дата: 14.09.2021 10:42
Кількість переглядів: 929

     Як у круговерті життя знаходити час для пісні та спілкування. Як жити з відкритим серцем і радіти кожній порі року. Про це напевне знають учасники Народного аматорського колективу ветеранів праці та дітей війни «Журавка» Ярмолинецького Центру культури та дозвілля. 13 вересня колектив влаштував пісенне свято у парку в центрі Ярмолинець.

Фото без опису

     Захід було організовано як творчий звіт хору «Журавка». І здається, кращої сцени для народного колективу годі й шукати. Осінь у парку, як ніяка інша пора року, радує розмаїттям природних барв, а учасники колективу – розмаїттям пісенної творчості, що знайшло влучне відображення в назві заходу «Палітра осені».

Фото без опису      Організаторами дійства виступили Ярмолинецька селищна рада спільно з КЗ «Центр культури та дозвілля». Відкрив захід Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк. Очільник громади висловив всебічну підтримку колективу, який живиться із джерела народної творчості й доносить до слухачів багатство української пісні.

Фото без опису     Хор ветеранів праці та дітей війни був заснований 1985 року при районному будинку культури заслуженим працівником культури України Петром Павловичем Широким. Певний період за відсутністю керівника хор не займався. Минав час, і 1999 року колектив за активного сприяння працівника культури Катерини Корчак відновив свою діяльність.

     Нове дихання «Журавці» у травні 2017 року дала тодішній методист Ярмолинецького центру культури та дозвілля Ірина Бойко, яка стала до керівництва хором. Ще однією віхою в історії колективу став початок 2018 року – з того часу і до нині керівником колективу є Вадим Загранюк, директор КЗ «Центр культури та дозвілля». 

     Народний хор «Журавка» є постійним учасником масових заходів місцевого та обласного рівнів – це конкурси-огляди, благодійні акції, святкові й урочисті події.

Фото без опису

    Мистецтво не терпить замкнутості й обмежень. Тому на святі були запрошені гості. Аматорський колектив «Голос Вічності», Томашівський сільський клуб, аматорський колектив «Антонівчанка», поетеса Жанна Олійник. Усі вони виходили на сцену й дарували свою творчість.

Фото без опису

     Поза сценою теж відбувалося творче дійство. Мовчазне й споглядальне – картини осені на пленері творили вихованці Ярмолинецького будинку дитячої та юнацької творчості та Ярмолинецької дитячої школи мистецтв.

Фото без опису

      Пісенне свято в художньому обрамленні. Усім присутнім воно запам’ятається затишком осіннього парку і теплого спілкування, ліричною задумою і веселими жартами, дзвінкоголосою піснею і яскравими штрихами пензля.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень