Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День села відсвяткували у Москалівці

Дата: 27.09.2021 15:27
Кількість переглядів: 681

     У суботу, 25 вересня, у с. Москалівці відсвяткували День села.

     Свято припало на третю декаду вересня, коли від погоди можна чекати будь-яких сюрпризів. Але цьогоріч 25 вересня видалося погожим із тихим майже літнім вечором. Тож святкування до Дня села відбувалися спершу в приміщенні Москалівського будинку культури, а ближче до вечора перемістилися на відкритий простір просто неба.

Фото без опису

     Переступаючи поріг будинку культури у с. Москалівці, відчуваєш, що це заклад з історією. Просторий, з розписами на стінах та на стелі, з комфортною глядацькою залою і сценою, що запрошує в українське село. Тут і відбувалися урочистості з нагоди свята с. Москалівки.

Фото без опису

     Поблагословити захід першим до слова запросили настоятеля місцевого Хресто-Воздвиженського храму отця Іоанна. Разом із присутніми отець Іоанн змовив молитву, після чого розпочалося святкове дійство.

     Тон святу задавала творча молодь Москалівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, чиї енергійні й драйвові номери миттю запалили глядацьку залу. Не менш запальними були й інші номери напрочуд різноманітної програми – гуморески, хорові та сольні вокальні виступи, танець із латиноамериканської програми, пантоміма «Сільські не гірші за міських».

     Своєю присутністю свято вшанували запрошені гості, серед яких представники керівництва і старости сіл Ярмолинецької громади та представники компанії «VITAGRO».

Фото без опису

     Від імені Ярмолинецької селищної ради та її голови Андрія Шутяка жителів Москалівки зі святом їхнього села привітав заступник селищного голови Іван Березовський і виконав знану всіма народну пісню, яку глядачі у залі багатоголосо підхопили. Іван Іванович виконав також почесну місію переказати вітання жителям села від громадської організації «За конкретні справи» та народного депутата України Олександра Гереги. У подарунок від них заступник селищного голови передав на потреби села техніку.

Фото без опису

     Щирими словами, пишним короваєм і подарунками привітала гостей свята компанія «VITAGRO» в особі керівника кластеру «Хмельницький» Віктора Тимофійовича Басистюка.

     Село Москалівка є прикладом ефективної співпраці громади села, його старости, селищної ради та підприємців, у чому велика заслуга, безумовно, старости сіл Москалівка, Корита та Верхівці Майї Бойко.

     Вітаємо жителів с. Москалівки з Днем села! Хай той піднесений настрій, який панував на святі, буде із вами повсякчас. 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень