Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Насильство у сім'ї – серйозна соціальна проблема!

Дата: 29.09.2021 08:31
Кількість переглядів: 713

      З метою налагодження ефективної взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, 28 вересня під головуванням заступника селищного голови Івана Березовського відбулося засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми Ярмолинецької селищної ради.

Фото без опису

     Учасниками Координаційної ради розглянуто питання практичної реалізації Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 р. № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії  суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі» та виконання Закону України «Про освіту» – звернено особливу увагу на оновлений зміст Закону.

Фото без опису

     Наступне питання, яке обговорили учасники засідання, – оперативне взаємне інформування суб’єктами взаємодії про факти насильства та надання всебічної допомоги постраждалим особам. Йшлося також про дієвий та ефективний розгляд повідомлень і звернень з приводу вчинення домашнього насильства.

Фото без опису

      Далі члени Координаційної ради заслухали детальну інформацію про роботу спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб від домашнього насильства та насильства за ознакою статі на території громади. Відповідні служби створені на базі комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Ярмолинецької селищної ради». Так, у структурі Центру діють:

  • Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;
  • Кабінет корекційно-реабілітаційних послуг для сімей, в яких вчинено насильство в сім’ї або є реальна загроза його вчинення.

     Адреса комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Ярмолинецької селищної ради»: 32100, Хмельницька обл., Хмельницький р-н, смт Ярмолинці, вул. Шевченка, 6. Телефон: (03853) 2-19-84


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень