Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Дата: 08.10.2021 13:55
Кількість переглядів: 1230

Просвітницький захід у Ярмолинецькому закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2

0253-2-15-81                                                                                             jarmol_prok@ukr.net

08 жовтня 2021 року

 

     З нагоди Дня юриста в Україні та з метою створення позитивного іміджу прокурора, підвищення рівня довіри до органів прокуратури, прокурор Ярмолинецького відділу Хмельницької окружної прокуратури Гуменна В.В. відвідала Ярмолинецький ЗОШ №2, аби розповісти дітям про засади організації та діяльності органів прокуратури, а також ознайомити із історією юриспруденції, її основними завданнями, важливою роллю у державі та суспільстві.

     Так, з 1997 року в Україні 8 жовтня відзначається День юриста – професії, яка завжди була однією з найбільш важливих у цивілізованому суспільстві та з якою нерозривно пов’язано дотримання прав і свобод людини.

     Професія прокурора не менш складна і відповідальна, ніж інші професії сфери «юристи, нотаріуси, політологи». Адже прокурор повинен відмінно знати не тільки теорію своєї роботи, але і бути чудовим практиком.

     Прокуратура України становить єдину систему, яка в порядку, передбаченому цим Законом, здійснює встановлені Конституцією України функції з метою захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави. З метою реалізації своїх функцій прокуратура здійснює міжнародне співробітництво.

     Слухачами були учні 11 класів. Під час проведення просвітницького заходу випускників ознайомлено із функціями, повноваженнями та основними завданнями діяльності органів прокуратури, наведено конкретні приклади їх реалізації, розкрито роль прокуратури у структурі органів правопорядку.

     Окрім цього, школярів проінформовано про їхні права, закріплені у Конвенції ООН, та державні органи, уповноважені забезпечувати контроль за дотриманням цих прав, в тому числі щодо ролі та повноважень ювенальних прокурорів.

     Також, враховуючи, що перед учнями 11 класів на сьогоднішній час стоїть серйозне завдання - вибір майбутньої професії, прокурором під час бесіди слухачам розкрито переваги професії «прокурор», роль прокурора у  забезпеченні верховенства права та захисту прав людини, громадянина, держави, доведено до відома порядок зайняття посади прокурора.

      Під час бесіди учні активно брали участь в обговоренні ролі та діяльності органів прокуратури, ділились своїми думками, з інтересом сприймали інформацію, яка їм доводилась до відома, розповідали про своє бачення роботи прокурора та дізнавалися, чи збігається воно з реальністю. Деякі учні ділилися намірами у майбутньому отримати юридичну освіту та стати прокурорами.

        

Прокурор Ярмолинецького відділу

Хмельницької окружної прокуратури                                                   Вікторія Гуменна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень