Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Прокурорами Ярмолинецького відділу Хмельницької окружної прокуратури проведено прийом громадян з питань виявлення та запобігання випадків домашнього насильства над дітьми»

Дата: 28.10.2021 13:31
Кількість переглядів: 332

   

       Тема насильства над дітьми  – це не та тема, яку можна замовчувати в суспільстві. Це тема, яка несе страх, сором, відчай… На жаль, проблема насильства, а особливо домашнього насильства, є актуальною.  

      Жорстоке поводження із дітьми і нехтування їх інтересами можуть мати різні види і форми, але їх наслідки завжди завдають серйозної шкоди здоров`ю, розвитку і соціалізації дитини, нерідко складають загрозу її життю чи навіть спричиняють смерть. 

     Дитина – особистість, яка здатна відчувати, переживати, сприймати, розмірковувати, хотіти, і, спираючись на свій унікальний досвід, мати свою власну  точку зору та вибирати, як їй поводитися у тій чи іншій ситуації. Тож необхідно намагатися сформувати у дітей морально-етичні цінності, збагачуючи їхній досвід власними добрими вчинками, дружнім ставленням одне до одного, заохочуючи піклування про молодших та слабших, допомогу товаришам тощо.

      Часто плутаючи методи виховання із звичайним насильством, батьки намагаються бути «розпорядниками» життя власної дитини. Зневага інтересами дітей і жорстоке поводження з  ними можуть мати різні види і форми, але їх наслідками завжди є серйозні наслідки для здоров`ю, розвитку і соціалізації дитини, нерідко й загроза її життю чи навіть є причиною смерті.

     Не знаючи іншого ставлення, малюки не можуть правильно оцінити ситуацію, тому самі, вважаючи себе винними, навіть не намагаються захиститись.

      Все те, що принижує гідність дитини, є насильством – навіть якщо не йдеться про побиття чи синці. То де межа між вихованням та насильством? 

      В нашому суспільстві склався такий стереотип, що насильством вважається тільки фізичне насильство: побиття, коли видимими є травми, синці. Все інше – методи виховання.

     На превеликий жаль, у багатьох батьків таке бачення: головне, що я не б`ю. Поставити в куток, крик, погрози –це теж насильство! Все те, що принижує гідність дитини, все те, що впливає на її психологічне, емоційне і фізичне здоров`я – є  насильством.

     З метою  проведення  роз’яснювальної роботи  щодо недопущення  фактів домашнього насильства над дітьми, забезпечення організації  належної співпраці органів поліції та  органів  місцевого самоврядування щодо виявлення та попередження фактів домашнього насилля у родинах, прокурором Ярмолинецького  відділу Хмельницької окружної прокуратури Іриною Ананьєвою  27.10.2021 спільно з працівником  сектору превенції ВП № 3 Хмельницького РУП ГУНП в області  Петром Калиновським  проведено прийом громадян з питань виявлення та запобігання випадків домашнього насильства в Ярмолинецькій селищній раді.

 

Керівник Хмельницької

окружної прокуратури                                                                          Юрій ВИСОЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень