Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Ярмолинцях відбувся мітинг до Дня Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2021 14:06
Кількість переглядів: 840

     21 листопада Україна відзначає одне зі своїх новітніх свят – День Гідності та Свободи, започаткований 2014 року. Це молоде українське свято народжене самим життям. Воно знаменує початок двох революцій, які відбулися в Україні у ХХІ столітті – Помаранчевої революції 2004-го року та Революції Гідності 2013-го року.

Фото без опису

     Жителі Ярмолинеччини відзначили День Гідності та Свободи урочистим мітингом, що відбувся сьогодні біля пам’ятного знака Небесній сотні та всім героям, що віддали життя за Україну. Знак у вигляді янгола й гранітного каменю встановлено у центрі селища Ярмолинці на подвір’ї парафії Преображення Господнього ПЦУ.

Фото без опису

     Захід відкрив Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк. У своєму слові він наголосив на тому, що така акція є виявом вдячності всім учасникам українських революцій, завдяки прикладу яких в Україні зростають нові, вільні покоління.

Фото без опису

     Своїми спогадами про учасників тих подій, на честь яких встановлене свято, з присутніми поділився голова місцевого осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Микола Побережний.

Фото без опису

     У різні часи гідність та свободу українцям доводилося виборювати і відстоювати. Подекуди ціною людських життів. На спомин про душі загиблих у боротьбі за свободу та цілісність України настоятель парафії Преображення Господнього протоієрей Миколай Ковалик у співслужінні з представниками Ярмолинецького благочиння ПЦУ відправив панахиду.

Фото без опису

     На завершення урочистого заходу учасники поклали до пам’ятного знака живі осінні квіти.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень