Ярмолинецька селищна рада
Хмельницька область Хмельницький район

В Ярмолинцях урочисто відкрили Музей АТО – ООС

Дата: 23.11.2021 15:49
Кількість переглядів: 898

     У Ярмолинцях з’явився новий музей.

     Урочисте відкриття новоствореного музею Революції Гідності та учасників АТО (ООС) Ярмолинеччини відбулося у понеділок, 22 листопада. Музей АТО – ООС, як його коротко називають, постав на базі військово-патріотичного клубу «Молодіжна козацька Січ Ярмолинеччини» Товариства сприяння обороні України.

 

Фото без опису

 

     Експозиція музею є цікавою, динамічною. А основне – вона сучасна, одразу проглядається націленість на молодь. На жаль, на сьогодні війна – це наша реальність, а тому військова тематика у різних проявах є актуальною. Чим більш обізнаними і  підготовленими будуть молоді люди, тим краще вони у разі небезпеки вони зможуть захистити від ворога свою землю і свої домівки. З такою думкою організатори створювали цей музей.

     Музей АТО – ООС в Ярмолинцях постав з ініціативи голови Ярмолинецької районної організації Товариства сприяння обороні України Миколи Трембача, керівника військово-патріотичного клубу «Молодіжна козацька Січ Ярмолинеччини» Федора Пронака та капелана клубу протоієрея Ігоря Ковалика. Але є ще й фінансовий бік справи. На момент відкриття музею на його облаштування було витрачено 36 тисяч гривень. Усе це добровільні внески як місцевих підприємців, так і просто тих громадян, які виказали готовність підтримати музей. 

     Попереду погодження низки організаційних питань щодо роботи новоствореного закладу. Уже зараз ведуться перемовини з відділом освіти Ярмолинецької селищної ради про проведення в музеї екскурсій, виставок та презентацій для школярів.

     Цінність цього музею в його правдивості й життєвості. Адже розміщені тут експонати і стенди – це різні грані війни, як її жахіття, так і краса подвигу захисників.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь