Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Ярмолинцях урочисто відкрили Музей АТО – ООС

Дата: 23.11.2021 15:49
Кількість переглядів: 830

     У Ярмолинцях з’явився новий музей.

     Урочисте відкриття новоствореного музею Революції Гідності та учасників АТО (ООС) Ярмолинеччини відбулося у понеділок, 22 листопада. Музей АТО – ООС, як його коротко називають, постав на базі військово-патріотичного клубу «Молодіжна козацька Січ Ярмолинеччини» Товариства сприяння обороні України.

 

Фото без опису

 

     Експозиція музею є цікавою, динамічною. А основне – вона сучасна, одразу проглядається націленість на молодь. На жаль, на сьогодні війна – це наша реальність, а тому військова тематика у різних проявах є актуальною. Чим більш обізнаними і  підготовленими будуть молоді люди, тим краще вони у разі небезпеки вони зможуть захистити від ворога свою землю і свої домівки. З такою думкою організатори створювали цей музей.

     Музей АТО – ООС в Ярмолинцях постав з ініціативи голови Ярмолинецької районної організації Товариства сприяння обороні України Миколи Трембача, керівника військово-патріотичного клубу «Молодіжна козацька Січ Ярмолинеччини» Федора Пронака та капелана клубу протоієрея Ігоря Ковалика. Але є ще й фінансовий бік справи. На момент відкриття музею на його облаштування було витрачено 36 тисяч гривень. Усе це добровільні внески як місцевих підприємців, так і просто тих громадян, які виказали готовність підтримати музей. 

     Попереду погодження низки організаційних питань щодо роботи новоствореного закладу. Уже зараз ведуться перемовини з відділом освіти Ярмолинецької селищної ради про проведення в музеї екскурсій, виставок та презентацій для школярів.

     Цінність цього музею в його правдивості й життєвості. Адже розміщені тут експонати і стенди – це різні грані війни, як її жахіття, так і краса подвигу захисників.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень