Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У грудні 2021 року вісім сіл Ярмолинецької громади під’єднали до оптичного Інтернету

Дата: 14.12.2021 08:17
Кількість переглядів: 937

     У грудні 2021 року вісім сіл Ярмолинецької громади під’єднали до оптичного Інтернету. Це села Баранівка, Боднарівка, Буйволівці, Вербка, Вербка Мурована, Вихилівка, Круті Броди, Пасічна. Підведення оптико-волоконних ліній Інтернету здійснювали компанії ТОВ «Ярнет» (7 населених пунктів) і ТОВ «X-City» (1 населений пункт).

Фото без опису

     Під’єднання сіл до Інтернету здійснювалося в рамках державного проєкту «Інтернет-субвенція». Щоб взяти участь у проєкті, Ярмолинецька селищна рада подала заявку в Міністерство цифрових трансформацій. Це дало можливість громаді отримали субвенцію з державного бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості. У підсумку в зазначених селах громади за кошти з державного бюджету до оптичного Інтернету підключено 20 об’єктів соціальної інфраструктури – медичні та фельдшерські пункти, сільські будинки культури та клуби, філіали бібліотек. Крім того, для кожного з них за рахунок субвенції буде забезпечене покриття Wi-Fi-мережею. Соцзаклади, підключені за кошти субвенції, отримають безкоштовний швидкісний інтернет до кінця 2022 року.

      Оптичний інтернет – це фіксований швидкісний інтернет з використанням найсучасніших технологій. Найбільш швидкий, надійний та безпечний. Його можна порівняти з електромобілем Tesla в автомобільній сфері.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень