Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 січня – День Соборності України

Дата: 21.01.2022 10:47
Кількість переглядів: 780

     Цей день є приводом нагадати про єдність і неподільність українських земель. І про головне завдання нашого сьогодення – подолати зовнішню агресію та робити все можливе, щоб розбудувати економічно й духовно багату Україну, якою пишатимуться наші нащадки.

Фото без опису

     День Соборності України – день, який символізує єдність земель України. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

     Свято має понад столітню історію – від становлення до заборони і зрештою до відновлення й загальнонаціонального відзначення:

  • 22 січня 1919 року в Києві було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
  • За часів радянського режиму День Соборності не відзначався і вважався «контрреволюційним святом», а усі офіційні згадки про нього знищувались.
  • Перше офіційне відзначення свята на державному рівні відбулося у 1939-му році в столиці Карпатської України – місті Хуст.
  • У сучасній Україні на державному рівні це свято вперше відзначили в 1999 році.
  • Символом свята – є «живий ланцюг»: люди тримаються за руки, символічно об'єднуючи Україну й засвідчуючи її непоборність. Традиція зародилась у 1990-му році. Тоді між Києвом і Львовом вишукувалося близько трьох мільйонів громадян.

 

     Зі святом, дорогі жителі Ярмолинецької громади! З Днем Соборності! Слава Україні – єдиній, соборній, неподільній!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень