Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Не паліть сухостій! Це має згубні наслідки для довкілля та здоров’я людей

Дата: 15.03.2022 09:21
Кількість переглядів: 468

     Ярмолинецька селищна рада та Хмельницьке районне управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області попереджають про заборону спалювання сухої трави, залишків рослинності, сміття та побутових відходів, розпалювання багаття в паркових зонах та поблизу лісових масивів.

 

Фото без опису

     З настанням весни громадяни починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях. І на жаль, часто таке прибирання завершується спалюванням залишків листя, сухої трави, і часто – навіть різного сміття. У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти та порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей.

     Внаслідок необережного поводження з вогнем чи звичайної людської халатності й необачності на відкритих територіях, господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей, на узбіччях горить суха рослинність.

     Законом передбачена відповідальність за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу:

  • штраф за порушення вимог пожежної безпеки в лісах – від 90 до 270 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1530 грн до 4590 грн);
  • штраф за самовільне випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із природною рослинністю або її залишків та опалого листя на земельних ділянках, у смугах біля автомобільних доріг та у парках – від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн до 6120 грн);
  • штраф за забруднення атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами – від 1800 до 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 30600 грн до 61200 грн) або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого;
  • штраф за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, а також сухих дикорослих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом – від 5400 до 9000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 91800 грн до 153 000 грн).

     У зв’язку з вищезазначеним Ярмолинецька селищна рада звертається до жителів громади. Дотримуйтеся правил пожежної безпеки, відмовтеся від спалювання сміття й рослинних залишків! Якщо ви бачите, як інші палять листя та траву – поясніть, чому цього не слід робити.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень