Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У неділю, 29 травня, на Ярмолинеччині провели у вічність полеглого у війні захисника України.

Дата: 30.05.2022 14:43
Кількість переглядів: 1232

     Старшому лейтенантові Віталію Гуменюку було двадцять три. Його молоде життя обірвалося 27 травня.

     Віталій родом із Ярмолинець. По закінченню школи хлопець обрав військову справу і вступив в Академію Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові. Після випуску з академії служив у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського, що базується у м. Конотопі Сумської області, був командиром взводу. 

     З першого дня повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року Віталій Гуменюк був на фронті на його найгарячіших ділянках. Виконував бойові завдання на Сумщині та Чернігівщині. А далі був Донецький напрямок, міста Попасна та Бахмут, де ворог зосередив значні наступальні сили. 18 травня Віталій з побратимами потрапив під ворожий обстріл і отримав важке поранення. Лікарі відчайдушно боролися за життя воїна, однак 27 травня його серце перестало битися.

     Віталій був життєлюбом. Захоплювався футболом – грав за команду Академії Сухопутних військ та за команду 8 окремого полку спецпризначення Сил спеціальних операцій із Хмельницького.

     У пам’яті рідних, земляків та побратимів він залишиться світлою людиною з великою та щирою душею, відкритим та сміливим серцем. У Віталія залишилися батьки, брат і дружина. А ще він чекав на появу свого первістка і хотів, аби той зростав у вільній Україні. Віримо, що так і буде.

     Слава мужньому воїну! Царство Небесне і вічна пам'ять.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень