Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ярмолинеччина прощалася із загиблим героєм Андрієм Оробчуком

Дата: 18.08.2022 14:23
Кількість переглядів: 627

     Сонячного ранку 18 серпня над центральною площею Ярмолинець линуло тужливе «Пливе кача…». Ярмолинеччина прощалася із загиблим героєм українським захисником Андрієм Оробчуком, 1990 року народження. Сотні людей прийшли на площу, аби спільно помолитися за спокій душі полеглого земляка, розділити з рідними і близькими воїна та його односельцями їхній біль та скорботу. 

    Андрій Оробчук був родом із с. Косогірки. Тут минуло його дитинство і шкільні роки. Далі хлопець пішов на навчання у Хмельницький професійний будівельний ліцей. Роботи на будівництві, облаштування криниць – Андрій брався за роботу будь-якої складності і все у нього виходило. Сильно робочий був, любив допомогти – таким запам’ятався він людям. 

    2016 року юнак вирішив приєднатися до лав Збройних сил України. Підписав контракт і був направлений на службу в зону АТО. Служив у складі 44-ої окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола. Після трьох років служби повернувся до рідного села. Вів господарство з дружиною, допомагав в усьому батькам.

    Коли у лютому цього року російські війська розпочали повномасштабний наступ на Україну, Андрій Оробчук був серед тих, хто вже наступного дня добровільно прийшов до військкомату, щоб зі зброєю в руках захищати Батьківщину. Так він вчинив, бо відчував «хто, як не я?..».

     Андрій боронив Україну на Донеччині. Ворог будь-що прагне окупувати всю Донецьку область. Українські захисники б’ються за кожен клаптик рідної землі, відвойовують окуповані території. В одному зі звільнених населених пунктів 12 серпня під час виконання бойового завдання Андрій Оробчук загинув.

    Співчуття рідним і близьким воїна. У нього залишилися мати, дружина та сестра, родина якої активно займається волонтерською діяльністю задля підтримки ЗСУ. 

    Світла пам'ять мужньому воїну Андрію Оробчуку. Царство Небесне і вічний спокій його душі.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень