Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Наукове видання «Ярмолинеччина від найдавніших часів до сьогодення» – друкована новинка 2022 року

Дата: 16.09.2022 08:55
Кількість переглядів: 656

     У читальній залі Ярмолинецької центральної бібліотеки 15 вересня відбулася зустріч з кандидатом історичних наук Юрієм Хоптярем, на якій він представив книгу «Ярмолинеччина від найдавніших часів до сьогодення». Це друкована новинка 2022 року. Захід був водночас літературним, краєзнавчим, історичним.

   Наукове видання, предметом якого є дослідження історичних подій на Ярмолинеччині від XV ст. до XXI ст., підготовлене колективом авторів. Що цікаво – усі троє авторів мають одне прізвище. Ця наукова праця – родинна. Крім Юрія Анатолійовича Хоптяра, над виданням працювали його син Андрій Хоптяр та дружина Алла Хоптяр. До речі, Алла Хоптяр уже готує англомовну версію книги Yarmolynechchyna from Ancient Times to the Present, яка теж вийде друком.

     Як зауважив Юрій Анатолійович, на Хмельниччині не всі громади чи навіть колишні райони мають такі ґрунтовні праці з описом подій, що відбувалися на їхніх теренах. Ярмолинеччина має. Видання ілюстроване фотографіями.

    Кілька примірників книги відучора оселилися на книжкових полицях Ярмолинецької центральної бібліотеки. За нагоди навідайтеся до бібліотеки й ознайомтеся з новинкою, яка проллє світло на життя, що вирувало в нашому краї упродовж століть аж до теперішніх часів. Розкіш палаців князів Орловських, велелюдний ярмарок, уславлений далеко за межами Поділля, а також темні сторінки історії краю – розкуркулення, лихоліття Другої Світової війни...

     «Пізнай свій край… себе, свій рід, свій народ, свою землю – і ти побачиш шлях у життя. Шлях, на якому найповніше розкриються твої здібності. Ти даси йому продовження, вторувавши стежину, із тієї стежини вже рушили у життя твої нащадки. І також будеш ти».

     Григорій Сковорода.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень