Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Презентація роману «Оскар», удостоєного у 2021 році відзнаки як найкращий роман на воєнну тематику

Дата: 28.10.2022 11:39
Кількість переглядів: 202

       24 жовтня в Ярмолинцях представили роман «Оскар» харківської письменниці Людмили Охріменко. У 2021 році на Міжнародному конкурсі «Коронація слова» книга була удостоєна відзнаки як найкращий роман на воєнну тематику.

     «Оскар» – це позивний українського розвідника, про чию долю оповідає книга. Гострий та напружений сюжет книги і не менш гостросюжетна історія написання роману.

     Презентація роману проходила у Ярмолинецькій центральній бібліотеці. Осіннє убранство зали гармонувало із сонячним настроєм природи за вікном. Так само сонячним був і настрій зустрічі – хоча йшлося про воєнну прозу, знайшлося тут місце і життєствердному гумору, і музиці, і поезії.

     В основі роману «Оскар» – історія українського розвідника, кримського татарина за походженням, який на початку 2015 року потрапляє у полон до російських окупантів у Донецьку. Там на нього чекають катування і знущання, а ще вибір – здатися чи попри все боротися до кінця.

     Книга заснована на реальних подіях. Прототипом головного героя є український військовий, розвідник, який сам вийшов на харківську письменницю і волонтерку Людмилу Охріменко з проханням написати книгу – про його долю, службу та полон. Про те, що лютого ворога, хоч той і переважає силою та чисельністю, можна перемогти, якщо бути єдиними і стояти пліч-о-пліч.

     Переможна українська література – настав її час. Авторка роману  Людмила Охріменко у цьому переконана і таку літературу творить. Біль і страждання жертви, котрі часто були панівними в українському письменстві, є радше стереотипом і не відповідають духові українського народу, мужнього та нескореного. 

     Усі, хто того дня завітав на презентацію, насправді потрапив – на літературне свято. Музичною окрасою заходу став пісенний дарунок від Шарівської дитячої музичної школи. А житель смт Ярмолинець письменник Валентин Мазур просто у залі, під враженням від почутого, написав вірш і прочитав його. До слова також запросили письменницю з Луганщини, яка вимушено залишила рідну домівку і зараз проживає у нашій громаді, Валентину Михайлову.

     Такі зустрічі створюють простір для спілкування людей – різних поколінь і з різних куточків України. Нам є чим ділитися одне з одним!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь